RSS
Index alfabetic

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Protecţia intereselor economice şi juridice ale consumatorilor

Consumatori

Uniunea Europeană a stabilit norme menite să protejeze interesele economice şi juridice ale consumatorilor în relaţiile cu profesioniştii şi în caz de litigii.
În special, UE a interzis practicile comerciale neloiale, a simplificat soluţionarea pe cale amiabilă a litigiilor şi a cererilor cu valoare redusă şi a armonizat procedurile privind acţiunile în încetare în interesul consumatorilor. De asemenea, UE a creat o reţea europeană de informare şi o reţea a autorităţilor naţionale, cu scopul de a asigura aplicarea efectivă a legislaţiei în materie de protecţie a consumatorilor.
În plus, Uniunea Europeană a depus eforturi pentru a consolida siguranţa juridică prin armonizarea normelor aplicabile anumitor tranzacţii, cum ar fi comerţul electronic sau anumite tipuri de contracte, precum şi normele aplicabile unor sectoare specifice, cum sunt transporturile sau serviciile financiare.

Aviz juridic | Despre site | Căutare | Contact | Începutul paginii