RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


A fogyasztók gazdasági és jogi érdekeinek védelme

Fogyasztói ügyek

Az Európai Unió rögzítette a szakmai szolgáltatókkal kötött szerződésekből eredő jogviták esetén a fogyasztók gazdasági és jogi érdekeinek védelmét célzó szabályokat.
Ennek keretében az EU megtiltotta a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok folytatását, megkönnyítette a jogviták peren kívüli megoldásának és a kis összegű követelések rendezésének eljárását, valamint harmonizálta a fogyasztók jogait sértő helyzetek felszámolására irányuló eljárásokat. Ugyancsak létrehozott egy európai információs hálózatot, valamint a nemzeti hatóságok hálózatát annak érdekében, hogy biztosítsa a fogyasztóvédelmi jogszabályok hatékony alkalmazását.
Az EU erőfeszítéseket tett a jogbiztonság megerősítése érdekében is a bizonyos típusú ügyletekre – például az elektronikus kereskedelemre és bizonyos típusú szerződésekre – vonatkozó szabályok, valamint egyes szektorokra – például a szállításra és a pénzügyi szolgáltatásokra – vonatkozó szabályok harmonizálásával.

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére