RSS
Alfabetisk indeks

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Beskyttelse af forbrugernes økonomiske og juridiske interesser

Forbrugere

Den Europæiske Union har fastsat bestemmelser, der skal beskytte forbrugernes økonomiske og juridiske interesser i deres forbindelser med erhvervsdrivende og i tilfælde af tvister.
Den Europæiske Union har særligt forbudt urimelig handelspraksis, gjort bilæggelsen af tvister i mindelighed og behandlingen af småsager lettere og harmoniseret proceduren for søgsmål med påstand om, at krænkelsen af forbrugernes interesser bringes til ophør. Desuden har Unionen indført et europæisk informationsnetværk og et netværk af nationale myndigheder, som skal sikre en effektiv anvendelse af forbrugerlovgivningen.
Den Europæiske Union har bl.a. bestræbt sig på at øge retssikkerheden ved at harmonisere bestemmelserne for visse transaktioner, som f.eks. elektronisk handel eller bestemte kontrakttyper, samt bestemmelserne inden for specifikke sektorer, som transport og finansielle tjenesteydelser.

Juridisk meddelelse | Om dette websted | Søgning | Kontakt | Sidens top