RSS
Abecedno kazalo

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Označevanje in pakiranje proizvodov

Potrošniki

Cilj označevanja živil je zagotoviti, da bodo potrošniki imeli dostop do vseh informacij o vsebnosti in sestavi proizvodov, da bi tako zaščitili svoje zdravje in interese. Druge informacije lahko vsebujejo podrobnosti o določenem vidiku proizvoda, kot sta njegovo poreklo ali način proizvodnje. Za nekatera živila, kot so gensko spremenjeni organizmi, alergena živila, živila, namenjena za dojenčke, ali celo različne pijače, veljajo tudi posebni predpisi.

Označevanje nekaterih neživilskih proizvodov mora vsebovati tudi posebne informacije, da bi se zagotovila njihova varna uporaba in da bi se potrošnikom omogočila prava izbira. Poleg tega je treba pri pakiranju živil upoštevati proizvodna merila, da bi se izognili kontaminaciji živilskih proizvodov.

Pravno obvestilo | O spletišču | Išči | Kontakt | Na vrh