RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Termékek címkézése és csomagolása

Fogyasztói ügyek

Az élelmiszerek címkézése hivatott biztosítani a fogyasztók számára, hogy a termékek tartalmára és összetételére vonatkozó minden információhoz hozzáférhessenek egészségük és érdekeik védelme érdekében. Más információk esetleg a termék egy adott jellemzőjére vonatkozhatnak, mint például eredetére vagy a feldolgozás módszerére. Bizonyos élelmiszerekre, mint például a géntechnológiával módosított szervezetekre, allergén anyagokat tartalmazó vagy csecsemők számára készített termékekre, sőt bizonyos italokra is speciális szabályok vonatkoznak.

Egyes nem élelmiszer jellegű termékek címkéin is fel kell tüntetni bizonyos jellegű információkat annak érdekében, hogy garantálni lehessen biztonságos használatukat, illetve hogy a fogyasztók ténylegesen választási lehetőséget kapjanak. Ezen túlmenően az élelmiszerek csomagolásának meg kell felelnie bizonyos gyártási kritériumoknak, hogy az élelmiszerek ne szennyeződhessenek be.

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére