RSS
Aakkosellinen hakemisto

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Tuotteiden merkinnät ja pakkaukset

Kuluttajat

Elintarvikkeiden merkinnöillä pyritään varmistamaan, että kuluttajat saavat tuotteen sisällöstä ja koostumuksesta kaiken mahdollisen tiedon voidakseen suojata terveyttään ja etujaan. Lisätietoja voidaan antaa tuotteen erityisominaisuuksista kuten alkuperästä ja tuotantomenetelmästä. Eräitä elintarvikkeita koskemaan on lisäksi annettu erityissäännöstöä. Näitä ovat muuntogeeniset organismit, allergiaa aiheuttavat ravintoaineet ja imeväisille tarkoitetut elintarvikkeet sekä erilaiset juomat.
Eräiden muidenkin tuotteiden kuin elintarvikkeiden merkinnöissä on annettava erityistietoja, jotta taataan niiden käyttöturvallisuus ja annetaan kuluttajalle todellinen valintamahdollisuus. Elintarvikkeet on myös pakattava siten, että pakkaus ei saastuta tuotetta.

Oikeudellinen huomautus | Tietoa sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun