RSS
Азбучен показалец

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Етикетиране и опаковане на продуктите

Потребители

Целта на етикетирането на хранителните продукти е да гарантира, че потребителите имат достъп до пълната информация за съдържанието и състава на продуктите, за да защити здравето и интересите им. Друга информация може да предоставя подробности за конкретен аспект на продукта, като например неговия произход или начин за производство. Някои хранителни продукти, като генетично модифицираните организми, алергенните храни, храните, предназначени за кърмачета, или дори различни напитки, също са обект на конкретни регламенти.

Етикетирането на определени нехранителни продукти трябва също да съдържа конкретна информация, за да гарантира безопасната им употреба и да позволи на потребителите да упражнят реалния си избор. Освен това при опаковането на хранителните продукти трябва да се спазват критериите за производство, за да се избегне замърсяването на хранителните продукти.

Правна информация | За този сайт | Търсене | За контакти | Начало на страницата