RSS
Betűrendes mutató

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Fogyasztói ügyek

Fogyasztói ügyek

A 27 tagú Európai Unióban közel félmilliárd potenciális fogyasztó él. A tagállamok fokozatosan intézkedéseket dolgoztak ki a társadalomban kulcsfontosságú gazdasági és politikai szerepet játszó fogyasztók sajátos érdekeinek védelmére. Az 1970-es évek közepétől kezdődően az EU megpróbálta összehangolni ezeket a nemzeti intézkedéseket annak garantálása érdekében, hogy az európai polgárok az egységes piac minden pontján egyformán magas szintű védelemben részesüljenek.
Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 169. cikke értelmében az európai fogyasztóvédelmi politika célja a fogyasztók egészségének, biztonságának és érdekeinek védelme. A szakpolitika védi a fogyasztók tájékoztatáshoz és oktatáshoz, valamint az érdekeik védelmében történő önszerveződéshez való jogát.

Lásd még

Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére