RSS
Alfabetische index
Deze pagina is beschikbaar in 15 talen
Nieuwe beschikbare talen:  CS - HU - PL - RO

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Gevaarlijke namaakproducten van voedingsmiddelen

De Europese Unie verbiedt sinds 1989 alle producten die qua vorm, kleur en geur op een levensmiddel en met name op snoepgoed lijken, maar dat niet zijn. Onder dit verbod vallen de productie, handel en invoer van dit soort producten die misleidend voor consumenten kunnen zijn en daardoor gevaar kunnen opleveren voor hun gezondheid en veiligheid.

BESLUIT

Richtlijn 87/357/EEG van de Raad van 25 juni 1987 inzake de onderlinge aanpassing van de wetgevingen van de lidstaten betreffende artikelen die door een misleidend uiterlijk een gevaar vormen voor de gezondheid of de veiligheid van de consument.

SAMENVATTING

De richtlijn is van toepassing op producten die niet eetbaar zijn, maar door hun uiterlijk, geur, verpakking, enz. met levensmiddelen kunnen worden verward.

De lidstaten nemen alle noodzakelijke maatregelen om de handel, invoer en productie van dergelijke producten te verbieden.

Er moeten controles plaatsvinden om ervoor te zorgen dat geen enkel product van dit type in de handel komt.

Indien een lidstaat een product uit hoofde van deze richtlijn verbiedt, stelt hij de Commissie daarvan in kennis en verstrekt hij alle noodzakelijke gegevens om de andere lidstaten te informeren.

REFERENTIES

BesluitInwerkingtredingUiterste datum voor omzetting in nationaal rechtPublicatieblad
Richtlijn 87/357/EEG26.6.198726.6.1989L 192 van 11.7.1987; rectificatie: L 275 van 29.9.1987
 
Laatste wijziging: 25.09.2006
Juridische mededeling | Over deze site | Zoeken | Contact | Naar boven