RSS
Betűrendes mutató
Az oldal 15 nyelven érheto el.
Új nyelvek:  CS - HU - PL - RO

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Veszélyes élelmiszerutánzatok

Az Európai Unió 1989 óta tilt minden olyan terméket, amely a formája, a színe vagy az illata alapján élelmiszerre, különösen édességre hasonlít. Ez a tilalom az ilyen másnak látszó, és ezáltal a fogyasztók egészségét vagy biztonságát veszélyeztető termékek gyártására, forgalmazására és behozatalára is kiterjed.

JOGI AKTUS

A Tanács 87/357/EGK irányelve (1987. június 25.) a másnak látszó, és ezáltal a fogyasztók egészségét vagy biztonságát veszélyeztető termékekre vonatkozó tagállami jogszabályok közelítéséről

ÖSSZEFOGLALÓ

Az irányelv azokra a termékekre vonatkozik, amelyek fogyasztásra alkalmatlanok, de a kinézetük, az illatuk vagy a kiszerelésük stb. alapján összetéveszthetők az élelmiszerekkel.

A tagállamok minden szükséges intézkedést megtesznek, hogy megtiltsák az ilyen termékek forgalmazását, behozatalát és gyártását.

Ellenőrzéseket is végezniük kell annak biztosítására, hogy ilyen termékek ne legyenek forgalomban.

Ha egy tagállam ezen irányelv értelmében valamely terméket betilt, arról tájékoztatnia kell a Bizottságot, és a többi tagállam tájékoztatásához szükséges adatokat is meg kell adnia.

HIVATKOZÁSOK

Jogi aktusHatálybalépésAz átültetés határideje a tagállamokbanHivatalos Lap

A 87/357/EGK irányelv

1987.6.26.

1989.6.26.

Hivatalos Lap L 192., 1987.7.11.; helyesbítő értesítés: HL L 275., 1987.9.29.

Utolsó frissítés: 25.09.2006
Jogi nyilatkozat | Bővebben erről az oldalról | Keresés | Kapcsolat | Az oldal tetejére