RSS
Aakkosellinen hakemisto
Tämä sivusto on saatavilla 15 kielellä
Uudet kielet:  CS - HU - PL - RO

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Elintarvikkeiden vaaralliset jäljitelmät

Euroopan unioni on vuodesta 1989 kieltänyt kaikki tavarat, jotka voivat muotonsa, värinsä tai hajunsa vuoksi muistuttaa elintarvikkeita ja etenkin makeisia. Kielto kattaa kaikkien sellaisten tavaroiden valmistuksen, myynnin ja maahantuonnin, jotka voivat johtaa kuluttajaa harhaan ja siten vaarantaa terveyden tai turvallisuuden.

SÄÄDÖS

Neuvoston direktiivi 87/357/ETY, annettu 25 päivänä kesäkuuta 1987, sellaisia tuotteita koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä, jotka näyttäessään muulta kuin ovat vaarantavat kuluttajien terveyttä tai turvallisuutta.

TIIVISTELMÄ

Direktiiviä sovelletaan tuotteisiin, jotka eivät ole syötäviä mutta jotka voidaan sekoittaa elintarvikkeisiin ulkonäkönsä, hajunsa, pakkauksensa tms. vuoksi.

Jäsenvaltiot ryhtyvät kaikkiin tarvittaviin toimiin tällaisten tuotteiden myynnin, maahantuonnin ja valmistamisen kieltämiseksi.

Suoritettavin tarkastuksin on varmistettava, että mitään tämäntyyppisiä tuotteita ei ole kaupan.

Jos jokin jäsenvaltio kieltää jonkin tuotteen tämän direktiivin perusteella, se ilmoittaa asiasta komissiolle ja toimittaa tarvittavat tiedot toisten jäsenvaltioiden informoimiseksi.

VIITTEET

AsiakirjaVoimaantulo - Voimassaolon päättymispäiväMääräaika täytäntöönpanolle jäsenvaltioissaEuroopan unionin virallinen lehti
Direktiivi 87/357/ETY26.6.198726.6.1989EYVL L 192, 11.7.1987; oikaisu: EYVL L 275, 29.9.1987
 
Viimeisin päivitys 25.09.2006
Oikeudellinen huomautus | Tietoa sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun