RSS
Index alfabetic

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Dispoziţii aplicabile întreprinderilor

Concurenţă

Unele întreprinderi încearcă să distorsioneze libera concurenţă prin adoptarea unor practici anticoncurenţiale pentru a-şi impune propriile reguli pe piaţă. Întreprinderile care utilizează astfel de practici pot încheia înţelegeri între ele pentru a controla preţurile sau pentru a-şi repartiza cote de piaţă. De asemenea, o întreprindere care deţine o poziţie dominantă pe o piaţă poate să abuzeze de această poziţie şi să îşi elimine concurenţii de pe piaţa respectivă. De aceea, Uniunea Europeană a instituit o serie de reglementări pentru a sancţiona şi a preveni astfel de comportamente anticoncurenţiale.
În plus, fuziunile şi achiziţia unei întreprinderi de către o alta pot restrânge concurenţa, prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe piaţă. Prin urmare, Uniunea controlează şi, dacă este necesar, interzice sau supune anumitor condiţii concentrările cu o dimensiune comunitară.

Consultaţi şi

Aviz juridic | Despre site | Căutare | Contact | Începutul paginii