RSS
Aakkosellinen hakemisto

We are migrating the content of this website during the first semester of 2014 into the new EUR-Lex web-portal. We apologise if some content is out of date before the migration. We will publish all updates and corrections in the new version of the portal.

Do you have any questions? Contact us.


Yrityksiin sovellettavat määräykset

Kilpailu

Jotkut yritykset, jotka yrittävät välttää kilpailua, omaksuvat kilpailunvastaisia toimintatapoja saadakseen omat sääntönsä markkinoille. Samoilla markkinoilla toimivat yritykset voivat näin sopia keskenään hintojen määrittämisestä tai markkinoiden jakamisesta. Yritys, jolla on määräävä markkina-asema, voi myös käyttää asemaansa väärin ja sulkea kilpailijansa pois kyseisiltä markkinoilta. Euroopan unioni sopinut säännöistä, joilla pyritään tuomitsemaan ja samalla estämään yritysten kilpailunvastaiset toimintatavat.
Myös yrityssulaumat ja -ostot voivat rajoittaa kilpailua, kun niiden myötä syntyy uusi markkinoita määräävä toimija tai ne vahvistavat määräävää toimijaa entisestään. Euroopan unioni valvookin yrityssulaumia ja -ostoja yhteisön tasolla ja tarvittaessa kieltää ne tai asettaa niille ehtoja.

Katso myös

Oikeudellinen huomautus | Tietoa sivustosta | Haku | Yhteydenotot | Sivun alkuun