Navigációs útvonal

Gyereksarok: tájékoztató szülőknek és tanároknak

Gyereksarok: tájékoztató szülőknek és tanároknak

Gyereksarok: tájékoztató szülőknek és tanároknak

Az EU Gyereksarok internetes oldalon 6 és 16 év közötti gyerekek és fiatalok számára kifejlesztett játékok találhatók. A 22 uniós nyelven elérhető játékok mindegyikét az Európai Unió intézményei adták ki.

kids-corner

Szülőknek és felügyelő tanároknak

A Gyereksarok honlapján a játékok életkor szerinti csoportokra vannak osztva, hogy könnyebben ki lehessen választani a gyerekek képességeinek megfelelő játékokat.

Tanároknak

A „Tanár-segéd” internetes oldalon is találhatók ingyenes segédanyagok, amelyek témája Európa, azon belül is a fontos szakpolitikai tevékenységek. Korcsoportok szerint kifestőkönyvek, brosúrák, tájékoztató csomagok és még sok más érdekesség várja látogatókat.

Internetes biztonság

A mobil- és az online technológiákat Európában leggyakrabban a fiatalok és a gyerekek használják.

  • A „Biztonságosabb internet” program a gyerekek és fiatalok tudatos internethasználatát hivatott előmozdítani figyelemfelkeltő kampányokkal, valamint az illegális és káros internetes tartalmak és viselkedés elleni küzdelemmel;
  • Az évente megrendezett „Biztonságosabb internet” nap a mobiltelefonok és az online technológia biztonságosabb és felelősségteljesebb használatára hívja fel a figyelmet.