Navigációs útvonal

kids-corner

Az Európai Unióról

Az Európai Unióról

Az Európai Unióról

Az EU arra törekszik, hogy minden szinten jobbá tegye életünket: védi a környezetet, gondoskodik arról, hogy  élelmiszereink biztonságosak legyenek, korlátozza a telefonhívások és az SMS-esek árát, fellép a bűnözés ellen és még sorolhatnánk tovább.

Az EU a gyermekek és a fiatalok életének javításán is munkálkodik. Ismerned kell a jogaidat, tudnod kell, milyen külső segítségre számíthatsz, és hogy milyen bánásmódot nem szabad elviselned!

Rengeteg a témában a tudnivaló, melyekre itt játszva szert tehetsz! Jó szórakozást!

Ismerd meg jogaidat!

Az EU gyermekjogi honlapja HOZZÁTOK, gyerekekhez és tizenévesekhez szól! Nevezz be valamelyik játékba, nézd meg a rajzfilmeket, videókat és ismerd meg jogaidat! Azt is megtudhatod, kihez fordulhatsz hazádban, ha úgy érzed, méltánytalanul bánnak veled. A honlapon Oli, Ana és barátai kalauzolnak el.

Tovább

Mit jelent pontosan az EU?

Mit tudsz az Európai Unióról (EU)?

Tudtad, hogy az Európai Unióban több mint 500 millióan élnek?

Tudtad, hogy az Európai Uniónak 24 hivatalos nyelve van?

És azt, hogy az Európai Unió több mint 50 évvel ezelőtt jött létre, és tagországainak száma 6-ról 28-re növekedett?

Ismered az EU zászlaját, amelyen kék alapon tizenkét aranyszínű csillag látható?

Kattints ide, hogy még többet megtudj az EU-ról!

Fedezzük fel Európát!

Az Európai Uniónak 28 tagállama van. Mindegyik más és más történelemmel, földrajzi adottságokkal és kultúrával rendelkezik. Tedd próbára tudásod e társasjáték segítségével! Játssz egyedül vagy hívd ki párbajra osztálytársaidat!

OLVASÁS12+

Időgép (Time Machine)

A kvízkérdések segítségével derítsd ki, mennyit tudsz Európa történelméről. Az űrhajót irányítsd a helyes válaszok felé és mindenféleképpen kerüld ki a meteorköveket!

12+

NEURODÜSSZEIA

Tedd próbára tudásod az Európai Unióról és 28 tagállamáról, mintha egy földönkívüli lennél, mely a Föld nevű bolygóra látogat. Játssz egyedül vagy hívd ki párbajra barátaidat, esetleg más játékosokat! Egy igazi fejtörőben lesz részed.

12+

Repülős kvízjáték

Kormányozd repülőgépedet a célba, és kerüld el az akadályokat. Gyűjts pontokat az Unióval és jogaiddal kapcsolatos kérdések megválaszolásával.

12+

Nyelvi kvíz

Úgy gondolja, tud egyet s mást a nyelvekről? Tegye próbára tudását európai nyelvekről szóló kvízünkkel.

12+

Euro Run

Segíts Annának és Alexnek összegyűjteni az Európai Unió 19 országában használt pénznemének, az eurónak pénzérméit és bankjegyeit. Légy résen! – szarkák és pénzhamisítók is meg akarják szerezni a pénzed.

OLVASÁS9+

LinguaGo!

Az Európai Uniónak 24 hivatalos nyelve van. Ismerd fel őket és kerüld el a gonosz pókokat, hogy pontokat szerezhess! Vigyázz, mert gyorsnak kell lenned!

9+

Labdajáték

Pixel, Urso, Kangi, Blu, Nina, Max és Bob készen áll arra, hogy elkalauzoljon Téged a jogaidat bemutató honlapon. Igen ám, de fogságba estek egy kietlen szigeten. Mentsd meg őket! Bizonyítsd be, hogy ismered a jogaidat, és vezesd őket a szabadság felé vezető útra!

9+

Memóriajáték

Az Európai Unió 28 tagállama saját zászlóval rendelkezik. A kártyákat felfordítva találd meg a párokat! Ismerd meg a zászlók színeinek jelentését!

OLVASÁS6+