Διαδρομή πλοήγησης

kids-corner

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Στόχος της ΕΕ είναι να κάνει τη ζωή όλων μας καλύτερη με διάφορους τρόπους, όπως προστατεύοντας την ύπαιθρο, φροντίζοντας ώστε οι τροφές που τρώμε να είναι ασφαλείς, κάνοντας τα τηλεφωνήματά μας και τα μηνύματα που στέλνουμε φθηνότερα, καταπολεμώντας την εγκληματικότητα, κ.λπ. κ.λπ!

Η ΕΕ προσπαθεί επίσης να βελτιώσει τη ζωή των παιδιών και των νέων.Πρέπει να ξέρεις τα δικαιώματά σου, τι μπορείς να περιμένεις από τον κόσμο γύρω σου και τι δεν πρέπει να ανέχεσαι!

Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να μάθεις, και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσεις!Καλή διασκέδαση!

Μάθε τα δικαιώματά σου

Ο ιστότοπος αυτός της ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους σαν ΕΣΕΝΑ! Παίξε παιχνίδια, δες βίντεο και κόμικς και μάθε ποια είναι τα δικαιώματά σου. Μπορείς ακόμα να μάθεις με ποιον πρέπει να επικοινωνήσεις στη χώρα σου, αν κρίνεις ότι κάποιοι δεν σου συμπεριφέρονται σωστά. Ο Όλι, η Άννα και η παρέα τους θα σε βοηθήσουν να τα μάθεις όλα!

Επισκεφθείτε μας!

Η ΕΕ: Τι ακριβώς είναι;

Τι ξέρεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ);

Ξέρεις ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν πάνω από 500 εκατομμύρια άνθρωποι;

Ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιλιούνται 24 διαφορετικές επίσημες γλώσσες;

Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια και οι χώρες-μέλη της από 6 έχουν φτάσει σήμερα τις 28;

Έχεις δει την ευρωπαϊκή σημαία με τα δώδεκα χρυσά αστέρια σε μπλε φόντο;

Κάνε κλικ εδώ για να ανακαλύψεις πολλά περισσότερα για την ΕΕ!

Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!

Η EΕ έχει 28 χώρες-μέλη. Κάθε χώρα-μέλος έχει τη δική της ιστορία, γεωγραφία και πολιτισμό. Δοκίμασε τις γνώσεις σου με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Μπορείς να παίξεις μόνος σου ή με τους συμμαθητές σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ12+

Η μηχανή του χρόνου

Παίξε αυτό το κουίζ για να δεις τι γνωρίζεις για την ιστορία της Ευρώπης. Οδήγησε το διαστημόπλοιό σου προς τη σωστή απάντηση, προσπαθώντας πάντα να αποφύγεις τους μετεωρίτες!

12+

ΕΥΡΩΟΔΥΣΣΕΙΑ

Δοκίμασε τις γνώσεις σου γύρω από την ΕΕ και τις 28 χώρες της, παίζοντας τον ρόλο ενός εξωγήινου που επισκέπτεται τον πλανήτη Γη. Μπορείς να παίξεις μόνος ή με τους φίλους σου: το παιχνίδι αυτό είναι μια πραγματική σπαζοκεφαλιά!

12+

Κουιζ με αεροπλάνο

Οδήγησε το αεροπλάνο σου αποφεύγοντας τα εμπόδια και μάζεψε πόντους απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την ΕΕ και τα δικαιώματά σου.

12+

Γλωσσικό κουίζ

Πιστεύεις ότι ξέρεις αρκετά για τις γλώσσες; Δοκίμασε τις γνώσεις σου με το κουίζ μας για τις ευρωπαϊκές γλώσσες.

12+

Euro Run

Βοήθησε την Άννα και τον Αλέξη να ανακαλύψουν τον κόσμο των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων ευρώ περνώντας και από τα επτά επίπεδα, συγκεντρώνοντας όσους περισσότερους βαθμούς μπορείς και απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ9+

LinguaGo!

Η ΕΕ έχει 24 επίσημες γλώσσες. Βρες ποιες είναι αποφεύγοντας τις αράχνες για να κερδίζεις πόντους. Πρέπει να παίζεις γρήγορα!

9+

Παιχνίδι με μπαλόνια

Ο Πίξελ, ο Ούρσο, ο Κάγκι, ο Μπλου, η Νίνα, ο Μαξ και ο Μπομπ θέλουν να σε βοηθήσουν να μάθεις τα δικαιώματά σου, αλλά βρίσκονται αιχμάλωτοι σ' ένα ερημονήσι. Πήγαινε να τους σώσεις δείχνοντας ότι γνωρίζεις τα δικαιώματά σου και οδήγησε το αερόστατό σου προς την ελευθερία.

9+

Παιχνίδι μνήμης

Καθεμιά από τις 28 χώρες της ΕΕ έχει τη δική της σημαία. Δες αν μπορείς να αντιστοιχίσεις ζεύγη ανοίγοντας τις κάρτες. Μάθε τι σημαίνουν τα χρώματα κάθε σημαίας.

ΔΙΑΒΑΣΕ6+