Sti

kids-corner

About the European Union

About the European Union

About the European Union

EU forsøger at gøre livet bedre for os alle sammen. F.eks. ved at beskytte landdistrikterne, sørge for, at vores mad er sikker, gøre det billigere at tale i telefon og sende sms'er, bekæmpe kriminalitet og meget meget mere.

EU arbejder også på at gøre livet bedre for børn og unge. Det er vigtigt, at du kender dine rettigheder og ved, hvad du kan forvente dig fra verden omkring dig, og hvad du ikke skal finde dig i!

Der er meget mere at lære – og Børnehjørnet er det bedste sted at starte! God fornøjelse!

Se dine rettigheder

Dette EU-websted om børns rettigheder er for børn og unge som DIG! Spil spil, se tegnefilm og videoer og lær mere om dine rettigheder. Du kan også se, hvem du skal kontakte i dit land, hvis du synes, du bliver uretfærdigt behandlet. Oli, Ana og deres venner vil guide dig på vej!

Besøg os

EU: Hvad er det for noget?

Hvad ved du om Den Europæiske Union (EU)?

Vidste du, at der bor over 500 mio. mennesker i EU?

Vidste du, at folk i EU taler 24 forskellige officielle sprog?

Og at EU blev oprettet for over 50 år siden og er vokset fra 6 til 28 lande?

Og har du hørt om det europæiske flag med de 12 stjerner på blå baggrund?

Klik her for at finde ud af meget mere om EU!

FYR

På opdagelse i Europa

EU har 28 medlemslande. Hvert land har sin egen historie, geografi og kultur. Test din viden med et brætspil – spil alene eller udfordr dine klassekammerater.

LÆS MERE12+

Tidsmaskinen

Prøv quizzen og find ud af, hvor meget du ved om Europas historie. Styr rumskibet ind i det rigtige svar og undgå på samme tid meteoritterne!

Version til mobile enheder12+

NEURODYSSÉ

Test din viden om EU og de 28 medlemslande i rollen som et rumvæsen på besøg på planeten jorden. Spil alene eller udfordr dine venner eller andre spillere – dette spil er en rigtig hjernevrider!

12+

€CONOMIA

Den Europæiske Centralbank styrer, hvor mange penge der cirkulerer i Europa. Banken sigter mod at opnå stabile priser, der er til gavn for os alle. Kan du fastsætte den rette rente og holde inflationen på et lavt niveau?

LÆS MERE12+

Inflation Island

Deflation, inflation og hyperinflation påvirker alle dele af samfundet forskelligt. Tag en tur rundt på øen og se påvirkningen. Bagefter kan du teste din viden.

LÆS MERE12+

Flyvespil

Styr dit fly gennem forhindringerne og saml point ved at svare på spørgsmål om EU og dine rettigheder.

12+

Find sikkerhedselementerne!

Du kan se, om en pengeseddel er falsk, på fire forskellige måder. Kan du se hvilke?

LÆS MERE12+

Billardquiz

Vidste du, at du har ret til at være sikker, blive set ordentligt efter, få sund mad, komme til lægen, hvis du er syg, lære, lege og hvile dig? Spil et spil billard og lær alle dine rettigheder!

12+

Sprogquiz

Mener du, at du ved et og andet om sprog? Test din viden med vores sprogquiz om europæiske sprog.

12+

Euro Run

Hjælp Anna og Alex med at samle mønter og sedler i EU's valuta – euroen – der bruges i 19 lande.  Vær på vagt – krager og falskmøntnere er også ude efter dine penge!

LÆS MERE9+

LinguaGo!

EU har 24 officielle sprog. Udpeg sprogene og undgå på samme tid de onde edderkopper for at score points. Du skal være vaks!

Version til mobile enheder9+

Ballonspil

Pixel, Urso, Kangi, Blu, Nina, Max og Bob vil guide dig igennem dine rettigheder, men de er blevet fanget på en øde ø. Red dem ved at vise, at du kender dine rettigheder, og find vej ud i friheden.

9+

Hvor kommer mønten fra?

19 EU-lande deler den samme valuta – euroen. Hvert land har sit eget design. Kan du sætte mønten sammen med det rette land?

112-quizzen

Med et fælles alarmnummer – 112 – i hele Europa kan alle komme hurtigt i kontakt med alarmtjenester både hjemme og i udlandet. Ved du, hvordan det bruges? Tag quizzen og find ud af det!

Dyk og tæl

Euroen anvendes i 19 EU-lande. Kan du genkende alle euromønterne? Svøm gennem havet og saml et præcist antal mønter. Men tag dig i agt for vandmænd!

Tidsrejsen

Vi har ikke altid haft euroen. Rejs tilbage i tiden og saml gamle mønter, men sørg for at undgå gribbe og edderkopper...

Vendespil

Hvert af de 28 EU-lande har sit eget flag. Prøv, om du kan finde parrene ved at vende kortene. Lær, hvad flagenes farver betyder.

LÆS MERE6+

Puslespil

Der findes masser af berømte bygninger og monumenter i alle EU's 28 medlemslande. Vælg et billede og flyt brikkerne, så det bliver helt igen.

6+

Euroseddel-puslespillet

Euroen anvendes af folk i 19 EU-lande. Der findes syv forskellige eurosedler fra 5 euro til 500 euro. Sæt brikkerne sammen og skab eurosedlerne.

LÆS MERE6+

112-puslespil

Du behøver ikke at slå nummeret på politiet eller ambulancen op, når du er i et andet EU-land – det er altid 112. Saml puslespillet og se et billede af alarmtjenesterne i arbejde.

LÆS MERE6+

Farvebog

Vælg dine yndlingsfarver til Ana og Oli, Pixel, Urso, Kangi, Blu, Nina, Max og Bob, der er her for at guide dig igennem dine rettigheder.

6+

Puslespil

Saml puslespillet og se Ana og Oli, Pixel, Urso, Kangi, Blu, Nina, Max og Bob, der er her for at guide dig igennem dine rettigheder.

6+

Økologisk landbrug – test din hukommelse

Økologisk landbrug hjælper med at gøre din mad sundere og sikre, at dyrene passes ordentligt. Find parrene og se alle mulige former for mad, der fremstilles på denne måde.

LÆS MERE6+