Cale de navigare

Politica privind accesibilitatea site-urilor de internet

Toate site-urile oficiale ale institutiilor europene – cunoscute generic sub numele de EUROPA – ar trebui să se conformeze orientărilor internationale în materie de accesibilitate a continutului publicat pe internet, astfel încât să poată fi accesate si întelese de cât mai multe persoane, fără discriminare.

Liniile directoare cărora dorim să ne conformăm sunt Orientările privind asigurarea accesului la continutul internet (WCAG) English (versiunea 1.0), elaborate de consortiul World Wide Web (W3C) English ca parte a Initiativei privind accesibilitatea site-urilor de internet English .

Toate noile site-uri EUROPA ar trebui să îndeplinească criteriile de conformitate pentru nivelul A (prioritate 1), care reprezintă standardele minime recomandate de Orientările WCAG.

Pe unele din paginile principale ale portalului EUROPA a fost deja afisat logoul „W3C – WAI A”, care arată că acestea respectă orientările pentru nivelul A. Încercăm să modificăm cât mai multe pagini secundare, astfel încât să atingă acelasi nivel de accesibilitate (desi acestea nu au nevoie de un logo).

Pentru informatii suplimentare despre actiunile în curs, consultati propriile noastre orientări pentru crearea de pagini de internet accesibile English .

Selectarea unei limbi folosind tastatura

Numeroase pagini EUROPA sunt prevăzute cu un meniu derulant pentru selectarea limbilor, în coltul din dreapta sus. Pentru a vizualiza lista limbilor disponibile, apasati tasta TAB pentru a ajunge la meniul derulant, apoi folositi combinatia „ALT+săgeată jos” pentru a afisa lista propriu-zisă.

Această modalitate de selectare a limbii este utilizată pentru a reduce numărul de clicuri necesare pentru a obtine rezultatul dorit.

Linkuri

Campania pentru e-incluziune English

Site-ul UE dedicat e-incluziunii English – cu sectiuni privind persoanele în vârsta English , e-accesibilitatea English , decalajele de acces la conexiunea în banda larga English , e-guvernarea incluzivă English , competentele informatice English si e-incluziunea culturală English .

Raport - evolutia e-accesibilitătii în Europa English

Documente politice

Initiativa europeană privind e-incluziunea (2007)
Tehnologii accesibile češtinadanskDeutscheesti keelελληνικάEnglishespañolsuomifrançaisitalianolatviešu valodalietuvių kalbamagyarMaltiNederlandspolskiportuguêsslovenčinaslovenščinasvenskaPdf[202 KB] (2005)
Accesibilitatea site-urilor de internet publice danskDeutschελληνικάEnglishespañolsuomifrançaisitalianoNederlandsportuguêssvenskaPdf [102 KB] (2001

Ajutaţi-ne să îmbunătăţim portalul

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

DaNu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Nu aţi găsit ce vă interesa? Încercaţi Indexul de la A la ZAĂÂBCDEFGHIÎJKLMNOPRSŞTŢUVXYZ