Kruimelpad

Toegankelijk voor iedereen

Alle officiële websites van de EU-instellingen – samen bekend onder de naam EUROPA – moeten zich houden aan de internationale richtsnoeren voor de toegankelijkheid van web content, zodat de informatie op die sites voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk en begrijpelijk is, zonder iemand te discrimineren.

Wij volgen daarom de Web content accessibility (WCAG) guidelines English (versie 1.0) van het World wide web consortium (W3C) English , in het kader van het Web accessibility initiative English (WAI).

Alle nieuwe sites op EUROPA moeten voldoen aan de criteria voor niveau A (prioriteit 1) – de basisnormen van de WCAG-richtsnoeren.

Sommige startpagina's dragen al het “W3C – WAI A”-logo, omdat ze aan alle richtsnoeren voor niveau A beantwoorden. We doen nu ons best om zoveel mogelijk andere pagina's aan die toegankelijkheidsnormen aan te passen (al hoeft daarop geen logo te staan).

Wilt u meer weten? Lees onze richtsnoeren voor het maken van toegankelijke websites English .

Een taal kiezen met het toetsenbord

Vaak vindt u op EUROPA een taalkeuzelijstje in de rechterbovenhoek van de pagina. U kunt alle beschikbare talen bekijken met het toetsenbord: druk op TAB tot de lijst is geselecteerd en daarna op "ALT+pijltje naar beneden" om de lijst te bekijken.

Zo kunt u met een minimum aan muisklikken een taal selecteren.

Links

Campagne voor e-inclusie English
EU-site voor e-inclusie English – met hoofdstukken over ouderen English , e-toegankelijkheid English , de breedbandkloof English , een inclusieve e-overheid English , digitale geletterdheid English en cultuur English .

Verslag - vooruitgang inzake e-toegankelijkheid in Europa English

Beleidsdocumenten

Europees initiatief e-inclusie (2007)
Toegankelijke technologie [202 KB] (2005)
Toegankelijkheid van overheidswebsites [102 KB] (2001)

Help ons verbeteren

Gevonden wat u zocht?

JaNee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Iets niet gevonden? Probeer de index van A tot Z.ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ