Navigációs útvonal

Web-hozzáférhetőségi politika

Az európai intézmények hivatalos webhelyeinek (azaz az EUROPA portál oldalainak) a web-hozzáférhetőség tekintetében nemzetközi iránymutatásokat kell követniük annak érdekében, hogy a lehető legtöbb ember számára megkülönböztetésmentesen elérhető és érthető tartalmakat biztosíthassanak.

Az EUROPA portál oldalainak létrehozása során az európai intézmények a Nemzetközi Webkonzorcium (W3C) English által a Web-hozzáférhetőségi kezdeményezés English részeként kidolgozott web-hozzáférhetőségi iránymutatást English (WCAG 1.0) tartják szem elott.

Az EUROPA portálon újonnan létrehozott webhelyeknek az iránymutatás tekintetében „A” szintű megfelelést kell elérniük, azaz eleget kell tenniük minden olyan feltételnek, amelyet a dokumentum a megkülönböztetésmentes hozzáférhetőség biztosításához alapvetőnek – 1-es prioritási fokozatúnak – ítél.

Az EUROPA portál leggyakrabban látogatott, bevezető jellegű oldalain már szerepel a „W3C–WAI A” logó, amely az „A” szintű megfelelést szavatolja. Arra törekszünk, hogy olyan oldalak esetén is elérjük ezt a megfelelési szintet, amelyek a portál struktúrájában alacsonyabban helyezkednek el (még akkor is, ha ezek esetében nincs szükség a logó használatára).

A web-hozzáférhetőséggel kapcsolatos tevékenységünkről saját web-hozzáférhetőségi iránymutatásaink English nyújtanak bővebb tájékoztatást.

Nyelvválasztás a billentyűzet segítségével

Az EUROPA portálon számos helyen megtalálható a jobb felső sarokban a nyelvválasztás legördülő menüsora. Az elérhető nyelvek megtekintéséhez tartsa lenyomva a TAB billentyűt a nyelvválasztási menü kikereséséig, majd az ALT és a lefelé mutató nyíl kombinációjával nyissa meg a listát.

E módszer segítségével minimálisra csökkentheti az egérhasználatot a nyelvválasztás során.

Linkek

Kampány az e-befogadásért English
Az e-befogadás uniós honlapja English – témák: idősek English , e-hozzáférés English , szélessávú hozzáférés terén jelentkező különbségek English ,integratív e-kormányzat English , digitális jártasság English , kultúra English .

Jelentés – fejlődés az e-hozzáférés terén Európában English

Politikai dokumentumok

Az e-integrációra vonatkozó európai kezdeményezés (2007)
Hozzáférhető technológia [202 KB] (2005)
A nagyközönség számára létrehozott honlapok hozzáférhetősége danskDeutschελληνικάEnglishespañolsuomifrançaisitalianoNederlandsportuguêssvenskaPdf[102 KB] (2001)

Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

IgenNem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Nem találja, amit keres? Próbálkozzon a betűrendes tárgymutatóval!AÁBCCsDDzDzsEÉFGHIÍJKLMNNyOÓÖŐPQRSSzTTyUÚÜŰVZZs