Navigointipolku

Sivusto ja verkkopalvelujen saatavuus

EU:n toimielinten viralliset verkkosivustot – jotka tunnetaan yhteisnimellä Europa – on laadittu kansainvälisten verkkopalvelujen sisältöä koskevien suuntaviivojen mukaisesti. Tavoitteena on, että sivuille pääsee helposti ja ne ovat mahdollisimman monen ymmärrettävissä ketään syrjimättä.

Pyrkimyksenä on seurata verkkosisällön saavutettavuutta koskevia suuntaviivoja (WCAG) English (versio 1.0), jotka World Wide Web Consortium (W3C) English on laatinut osana WAI-hanketta English

Kaikkien Europa-palvelimen uusien sivustojen olisi oltava tavoitetason A (tärkeysluokka 1) eli WCAG-suuntaviivoissa suositeltujen perusstandardien mukaisia.  

Joillakin Europan päätason sivustoilla on jo W3C – WAI A -tunnus, joka osoittaa, että ne ovat tavoitetason A suuntaviivojen mukaisia. Teemme työtä, jotta mahdollisimmat monet alemman tason sivustot täyttäisivät samat standardit (vaikka ne eivät tarvitsekaan tunnusta).

Lisätietoa työstämme on verkkosivujen laatimista koskevissa suuntaviivoissamme English .

Kielen valinta näppäimistöä käyttäen

Monilla Europa-sivuilla on oikeassa yläkulmassa kielivalikko. Vetovalikon kielet saa näkyviin painamalla ensin sarkainnäppäintä, kunnes pääsee valikkoon, ja sitten painamalla näppäinyhdistelmää alt+alanuoli, jolloin luettelo laajenee.

Tätä kielivalintatapaa voi käyttää, jos haluaa välttää hiirellä klikkailua.

Linkit

Tietoyhteiskuntaan osallistamisen kampanja English

Tietoyhteiskuntaan osallistaminen English -sivuston aiheita ovat ikääntyneet English, esteetön tietoyhteiskunta English, laajakaistan levinneisyyserot English, osallistavat sähköiset viranomaispalvelut English, digitaalinen lukutaito English ja kulttuuri English .
Raportti sähköisten palvelujen saatavuudesta Euroopassa English

Toimintapolitiikkaa koskevat asiakirjat

EU:n i2010-aloite "Osallisuus tietoyhteiskuntaan" (2007)
Esteetön tietoyhteiskunta [202 KB] (2005)
Julkisten sivustojen esteetön saatavuus [102 KB] (2001)

Auta meitä kehittämään sivustoa

Löysitkö etsimäsi tiedon?

KylläEn

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Etkö löydä etsimääsi? Katso hakemistosta!ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÄÖ