Навигационна пътека

  • EUROPA
  • За този сайт

Политика за достъпност на мрежата

Всички официални уебсайтове на институциите на ЕС – известни под общото име EUROPA – трябва да спазват международните насоки за достъпно уебсъдържание, така че възможно най-много хора да имат достъп до тях и да ги разбират.

Насоките, които се стремим да следваме, са Насоките за достъпност на уебсъдържанието (WCAG) English  (версия 1.0), издадени от  Консорциума за световната интернет мрежа (W3C) English като част от инициативата за достъпност на мрежата English .

Всички нови страници на EUROPA трябва да отговарят на критериите за съответствие на ниво А (приоритет 1) – основните стандарти, препоръчани от насоките за достъпност на уебсъдържанието.

Някои от уводните страници „от най-горно ниво“ на EUROPA вече имат лого „W3C – WAI A“, показващо тяхното съответствие на насоките за ниво А. Ние работим за това колкото е възможно повече страници на по-ниско ниво да достигнат същия стандарт за достъпност (въпреки че те не се нуждаят от лого).

За да научите повече за това какво правим, вижте нашите насоки за създаване на достъпни уебстраници English .

Избор на език чрез клавиатура

Много страници в EUROPA имат падащо меню за избор на език в горния десен ъгъл. За да видят списъка на всички налични езици, използващите клавиатури трябва да натиснат TAB, докато бъде избрано менюто, а след това ALT+стрелка надолу, за да разширят списъка.

Този механизъм за избор на език се използва, за да се сведе до минимум броя на щракванията с мишка, необходими за целта.

Връзки

Кампания за електронно приобщаване English
Сайт на ЕС за електронно приобщаване English – с раздели за възрастни хора English , електронна достъпност English , различия при широколентовите услуги English , електронно правителство за всички English , цифрова грамотност English и култура English .

Доклад - напредък по отношение на електронната достъпност в Европа English

Политически документи

Европейска инициатива за електронно приобщаване българскиčeštinadanskDeutscheesti keelελληνικάEnglishespañoleesti keelsuomifrançaisitalianolatviešu valodalietuvių kalbamagyarMaltiNederlandspolskiportuguêsRomânaslovenčinaslovenščinasvenska (2007)
Достъпна технология češtinadanskDeutscheesti keelελληνικάEnglishespañolsuomifrançaisitalianolatviešu valodalietuvių kalbamagyarMaltiNederlandspolskiportuguêsslovenčinaslovenščinasvenskaPdf [202 KB] (2005

Достъпност на обществените уебсайтове danskDeutschελληνικάEnglishespañolsuomifrançaisitalianoNederlandsportuguêssvenskaPdf[102 KB] (2001)

Помогнете ни да направим сайта по-добър

Намерихте ли търсената от вас информация?

ДаНе

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Не намирате това, което търсите? Опитайте в „От А до Я“.АБВГДЕЖЗИЙКЛМНОПРСТУФХЦЧШЩЪЬЮЯ