Navigációs útvonal

Web-hozzáférhetőségi politika

Az uniós intézményeknek saját hivatalos webhelyeiket a web-hozzáférhetőség tekintetében a vonatkozó nemzetközi iránymutatásokkal összhangban kell kialakítaniuk és működtetniük. Fontos ugyanis, hogy az uniós webhelyeken fellelhető szövegek, kép- és hanganyagok, űrlapok és egyéb fájlok a lehető legtöbb ember számára érthetőek és megkülönböztetésmentesen hozzáférhetőek legyenek.

Az EUROPA portál legfelső szintű weboldalainak létrehozása során az európai uniós intézmények a web-hozzáférhetőségi iránymutatások (WCAG 2.0, AA. megfelelőségi szint) szerint járnak el. Ezeket az iránymutatásokat a Nemzetközi Webkonzorcium (W3C) adta ki a web-hozzáférhetőségi kezdeményezés English keretében.

A portál egyes oldalain lehetnek olyan videofilmek, illetve Word- vagy PDF formátumú dokumentumok, melyek hozzáférhetősége még nincs optimalizálva.

E portál minden új oldalának és alwebhelyének egységes hozzáférési normáknak kell megfelelnie. Arra törekszünk továbbá, hogy minél több, a portál struktúrájában alacsonyabban elhelyezkedő oldal is ugyanilyen mértékben hozzáférhető legyen.

Ezirányú tevékenységünkről web-hozzáférhetőségi iránymutatásaink English nyújtanak bővebb tájékoztatást.

Linkek

Az Európai Bizottság digitális jártassággal és digitális társadalmi befogadással (e-befogadással) kapcsolatos szakpolitikája English

Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

IgenNem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?