Jos haluat suoraan navigointipolkuun, ohita sivuston työkalut ja kielivalikko

  • Tulosta sivu
  • Pienennä kirjasinkokoa
  • Suurenna kirjasinkokoa
  • Valitse suurikontrastinen versio
  • Palauta sivun alkuperäiset värit

Uutiset

Suomessa juhlistettiin vilkkaan ja menestyksekkään eurooppalaisen teemavuoden 2012 päättymistä

17/12/2012
Suomessa juhlistettiin vilkkaan ja menestyksekkään eurooppalaisen teemavuoden 2012 päättymistä

Euroopan komission Helsingin edustustoon kerääntyi noin 100 osanottajaa Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalaisen teemavuoden Suomen päätöstilaisuuteen 12. joulukuuta. Tilaisuuden järjesti työterveyslaitos. Sen juonsivat teemavuoden koordinaattori professori Anneli Leppänen ja teemavuoden sihteeri Marjo Wallin.

Tervetuliaispuheet pitivät Peruspalveluministerin valtiosihteeri Sinikka Näätsaari; TTL:n pääjohtaja Harri Vainio ja Euroopan komission Suomen-edustuston vt. päällikkö Sari Artjoki, joka myönsi olevansa ylpeä siitä, että Suomi oli "putsannut pöydän" Euroopan teemavuoden 2012 palkinnoista voittaen kolmessa kategoriassa seitsemästä. ”Olen vakuuttunut siitä, että tämän teemavuoden jälkeen vanhukset nähdään aktiivisena ja positiivisena osana yhteiskuntaa”, hän sanoi.

Sen jälkeen yleisöä ilahdutti 76-vuotias rap-mummo Eila Nevanranta esittäen kappaleita esikoisalbumiltaan ”Skolioosi”.

Vanhustyön keskusliiton vanhempi tutkija Marja Saarenheimo kertoi Neljän polven treffit -kampanjasta ja Proud Age -hankekoordinaattori Anna Pylkkänen siitä, kuinka ikääntyminen voi luoda aivan uusia hienoja mahdollisuuksia.

Tilaisuudessa julkistettiin myös teemavuoden 2012 tunnustuspalkintokilpailun Suomen voittajat. Generations@school -palkinnon voittaneen kouluvaarihankkeen jäsenen Hannu Gustafssonin mielestä ”paras palkinto tuli lapsilta. Olen Mynämäellä yli 500 lapsen ikioma vaari ja pidän sitä suurena kunnianosoituksena”.

EY2012-teemavuodella oli Suomessa 11 lähettilästä. Myös heidän panoksensa merkitystä korostettiin päätöstapahtuman puitteissa. Tunnettu 85-vuotias tanssitaiteilija Aira Samulin kertoi teemavuonna tapaamiensa ihmisten kanssa kokemistaan koskettavista hetkistä. Hän oli yksi teemavuoden aktiivisimmista lähettiläistä ja vieraili eurooppalaisiin generations@school- ja seniorivoimahankkeisiin liittyvissä suomalaisissa tapahtumissa.

Loppusanat lausui professori Leppänen. Hän lupasi, että tänä vuonna muotoutuneet hankkeet ja suuntaviivat jatkuvat myös vuonna 2013.

--

Tapahtuman kuvagalleria.

Katso tästä aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalaiseen teemavuoteen liittyviä suomalaisia aloitteita.

Lue lisää teemavuoden 2012 Suomen tapahtumista tästä.

 

Takaisin