Hoppa direkt till sökvägen och hoppa över verktygen och språkvalet

  • Skriv ut denna sida
  • Mindre textstorlek
  • Större textstorlek
  • Välj hög kontrast
  • Välj färg på rubrikerna

mereutanar.com – o platformă web pentru şi despre vârstnicii activi din România

Romania

România / Bucharest(România )

mereutanar.com – o platformă web pentru şi despre vârstnicii activi din România © mereutanar.com | Caritas Romania

În cadrul Anului European 2012, Caritas Romania a lansat www.mereutanar.com, un site web pentru şi despre persoanele în vârstă active. O iniţiativă unică în România, această platformă constituie un mod de a promova atât experienţele de viaţă remarcabile ale vârstnicilor activi, cât şi cele mai bune practici privind îmbătrânirea activă şi solidaritatea între generaţii.

Pe site-ul web se găsesc resurse, recomandări şi informaţii despre menţinerea sănătaţii, psihologie, alimentaţie, voluntariat şi legislaţie. De asemenea, prin intermediul acestui portal, specialiştii oferă sfaturi persoanelor în vârstă care doresc să fie la curent cu cele mai noi informaţii din aceste domenii şi să adopte un mod de viaţă activ. Pe această pagină web se publică şi calendarul evenimentelor care se adresează vârstnicilor. Caritas România se ocupă cu organizarea activităţilor care se desfăşoară cu şi pentru vârstnici, de-a lungul întregului an 2012, şi al căror obiectiv este menţinerea acestora sănătoşi şi activi în plan social, cultural, economic şi profesional.

În plus, acest site web, pe lângă faptul că pune în valoare potenţialul şi calităţile persoanelor în vârstă din România, el are şi rolul de a apropia generaţiile de vârstnici şi de tineri, aceştia din urmă iniţiindu-i pe seniori în folosirea noilor tehnologii.

La acestea se adaugă faptul că site-ul mereutanar.com constituie el însuşi o platformă unde pot fi nominalizaţi cei mai activi vârstnici din România. În perioada 3 aprilie - 15 august, toate persoanele care cunosc, respectă şi doresc să-şi arate preţuirea pentru o anumită persoană în vârstă au putut să o nominalizeze şi să-i posteze povestea pe platforma amintită. Astfel, poveştile cele mai emoţionante, interesante şi deosebite au fost premiate în cadrul Galei Seniorilor, care a avut loc la Bucureşti, pe data de 1 octombrie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor în Vârstă.

 
Initiativtagare: Confederaţia Caritas România

Confederaţia Caritas România desfăşoară activităţi şi servicii în vederea soluţionării nevoilor sociale a 70 000 de persoane aflate în dificultate, din care 15 000 sunt vârstnici şi persoane cu dizabilităţi ce beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu. Scopul programelor Caritas care se adresează vârstnicilor este atât păstrarea autonomiei persoanelor în vârstă, cât şi valorificarea lor în cadrul familiei şi al comunităţii din care fac parte.

 
Webbplats: http://www.mereutanar.com/
 
Kontakt: Maria Crangasu: maria.crangasu@caritas.org.ro