Pojdi na navigacijsko pot ter preskoči orodja in izbiro jezika

  • Natisni stran
  • Zmanjšaj velikost pisave
  • Povečaj velikost pisave
  • Različica z močnim kontrastom
  • Standardna barvna različica

De OuderenOmbudsman

Netherlands

Utrecht(Nederland )

De OuderenOmbudsman, een telefonische vraagbaak voor steun en informatie aan ouderen, is in Nederland in 2012 gelanceerd.

De OuderenOmbudsman werkt met vrijwilligers en beroepskrachten als een gemachtigd bemiddelaar tussen instellingen en ouderen. Wanneer senioren en hun zorgverleners hun persoonlijke zaken moeten behandelen, krijgen ze te maken met een complex netwerk van openbare en private instellingen. De diensten van deze instellingen zijn vaak zeer gespreid en de wirwar van regels en regelingen maakt dat het onmogelijk is eenvoudige antwoorden te vinden op vragen die ouderen aangaan (bijv. Wat zijn mijn rechten? Welke financiële hulp is op mijn situatie van toepassing? Waar kan ik zorgondersteuning vinden? Waar kan ik klachten indienen?).

Het Nationale Ouderenfonds, de NGO achter dit initiatief, organiseert activiteiten door het hele land voor ouderen die met uitsluiting worden bedreigd. Deze activiteiten variëren van zomerdagen op het strand tot kerstetentjes en breikransjes om ouderen te helpen hun sociale contacten en activiteiten op een concrete en eenvoudige manier uit te breiden.

De PlusBus is een van de meest gewaardeerde diensten voor ouderen en loopt inmiddels al meer dan 5 jaar. Dit project organiseert in samenwerking met 52 gemeenteraden lokale uitstapjes voor ouderen. De bus haalt de ouderen thuis op om te gaan winkelen en een kopje koffie te drinken met de hulp van vrijwilligers.

 
Organizator: Nationaal Ouderenfonds (NOF)

Het Nationaal Ouderenfonds (NOF) is een liefdadigheidsinstelling die de levenskwaliteit van ouderen in Nederland wil bevorderen. Het primaire doel van het NOF is eenzaamheid te bestrijden, wat in het Vergeet-Mij-Niet logo weerspiegeld is.

 
Spletišče: http://www.ouderenfonds.nl/ouderenombudsman
 
Kontakt: Nina van der Vaart : n.vandervaart@ouderenfonds.nl