Pojdi na navigacijsko pot ter preskoči orodja in izbiro jezika

  • Natisni stran
  • Zmanjšaj velikost pisave
  • Povečaj velikost pisave
  • Različica z močnim kontrastom
  • Standardna barvna različica

Het Web Experts-project

Belgium

België

Het Web Experts-project is een initiatief van de Belgacom Foudation en gericht op het overbruggen van de digitale en intergenerationale kloof. De stichting wil jongeren, scholen en jongerenorganisaties aanmoedigen om hun grootouders en/of ouderen te helpen met het gebruik van internet om ze hiervan de vele voordelen te laten ontdekken.

Ter gelegenheid van het Europees jaar voor actief ouder worden en solidariteit tussen generaties plaatste de Belgacom Foundation een oproep voor projecten die de intergenerationele dialoog bevorderen en internettraining aan ouderen bieden. Er werden 36 projecten van verenigingen zonder winstbejag en studentenverenigingen onderscheiden met een totaal prijzenbedrag van € 450,000, die in 2012 van start zijn gegaan. Het doel dit jaar is 1500 ouderen in heel België op te leiden in het gebruik van internet.

Het project “Pixels at any age” (pixels op iedere leeftijd), voorgesteld door de organisatie zonder winstbejag La Maison des Seniors (Huis voor Ouderen) wil de ontmoeting tussen jongeren en ouderen stimuleren via het beheer van analoge en digitale foto’s. Terwijl jongeren de ouderen uitleg geven over de nieuwe technologieën, dienen de foto’s als een onderwerp voor samenwerking en uitwisseling tussen de generaties over het verleden, het heden en de toekomst. Andere winnende intergenerationele projecten hebben als centraal thema bijvoorbeeld muziek, multimedia, kunst, film en sport, en deze zijn natuurlijk allemaal gekoppeld aan internettraining.

 
Organizator: Belgacom Foundation

De Belgacom Foundation steunt duurzame en innovatieve initiatieven die gericht zijn op het opzetten, herstellen of versterken van sociale banden tussen mensen en gemeenschappen.

 
Spletišče: http://www.belgacom.com/group/eu-en/annex_responsability/Resp_winners.page
 
Kontakt: Loïc van Cutsem : loic.van.cutsem@belgacom.be