Navigačný riadok

  • Vytlačiť túto stránku
  • Zmenšiť veľkosť písma
  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Zobraziť s maximálnym kontrastom
  • Štandardný vzhľad stránky

OOPOEH: ouderen, gezinnen en huisdieren koppelen

Netherlands

Nederland / Noord-Holland(Nederland )

OOPOEH: ouderen, gezinnen en huisdieren koppelen

De stichting OOPOEH streeft ernaar oudere burgers die gezelschap en een bezigheid zoeken te koppelen aan gezinnen die een oppas voor hun huisdier zoeken.

OOPOEH wil gebruik maken van de capaciteit van ouderen door nadruk te leggen op de belangrijke rol die zij in het leven van huisdieren en gezinnen hebben en helpt ze het opbouwen van zelfvertrouwen, betrokkenheid en tevredenheid.

Het project is gebaseerd op het “koppelen” van alleenstaande ouderen aan een gezin met huisdieren in de buurt. Hoewel het project voornamelijk op ouderen gericht is, hebben drie partijen voordeel van het OOPOEH initiatief: ouderen ervaren meer gezelschap van mensen en huisdieren; eigenaren van huisdieren vinden een aardige en betrouwbare oppas voor hun dierbare huisdieren; en huisdieren krijgen de aandacht en liefde die ze nodig hebben wanneer hun baasje niet thuis is.

Medewerkers en vrijwilligers van OOPOEH helpen persoonlijk ouderen en gezinnen om de meest geschikte match te vinden en te volgen. Tot op heden hebben zich 400 ouderen en 350 gezinnen op de website van de organisatie aangemeld.

Sinds de oprichting in juli 2012 heeft OOPOEH 150 ouderen geholpen een gezin met huisdieren te vinden en vrienden te maken. OOPOEH streeft ernaar ten minste 800 koppels vóór het einde van het Europees jaar voor actief ouder worden en solidariteit tussen generaties te vinden.

Om de sociale band tussen de betrokken partijen in dit initiatief te bevorderen zijn er activiteiten georganiseerd, zoals een high tea (uitsluitend voor OOPOEH’ers) en een hondenwandeling (om de gezinnen met hun huisdieren en de ouderen aan elkaar voor te stellen).

 
Usporiadateľ: Stichting OOPOEH

OOPOEH staat voor “Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier”. De stichting zorgt voor nieuwe sociale contacten door een langdurige relatie tussen gezinnen met huisdieren en ouderen te stimuleren.

 
Kontakt: Sofie Brouwer: sofie@oopoeh.nl