Naršymo kelias

  • spausdinti šį puslapį
  • Mažinti šriftą
  • Didinti šriftą
  • Pasirinkti didelio kontrastingumo vaizdą
  • Pasirinkite standartinę spalvinę versiją

Vanhustyön keskusliitto

Finland /2011-/2013

Suomi / Etelä-Suomi(Suomi)

Vanhustyön keskusliitto

Vanhustyön keskusliitto ry toteuttaa kolmivuotista Elämänkulku ja ikäpolvet- tutkimus- ja kehittämishanketta vuosina 2011-2013. Hankkeen tavoitteena on edistää erityisesti iäkkäiden kansalaisten psykososiaalista hyvinvointia ja osallisuutta sekä vähentää heidän yksinäisyyttään ja syrjäytymistään lisäämällä ja tiivistämällä ikäpolvien välistä kanssakäymistä ja dialogia.

Hankkeessa kerätään ja analysoidaan tietoa siitä, miten eri ikäpolvien ihmiset jäsentävät elämänkulkua ja omaa paikkaansa sukupolvien ketjussa sekä miten he suhtautuvat itseään nuorempiin ja vanhempiin ikäpolviin. Hankkeessa toteutetaan haastekampanja Aktiivisen ikääntymisen ja ikäpolvien välisen solidaarisuuden teemavuoden aikana. "Neljän polven treffit"- haastekampanjassa (1) herätetään aktiivista julkista keskustelua ikäpolvien välisistä suhteista ja mahdollisuuksista edistää ikäpolvien välistä myönteistä uteliaisuutta ja toimintaa ja (2) käynnistetään tähän liittyvää toimintaa ja yhteisöjä.

Elämänkulku ja ikäpolvet- projekti haastaa osana kampanjaa alan tärkeimmät toimijat kehittämään toimintaa ja kertomaan ikäpolvien välisistä tapahtumista kulttuurin, liikunnan ja ruokahetkien puitteissa. Teema-alueita käsitellään yksi kerrallaan: ruoka-aiheita keväällä, liikuntaa kesällä ja kulttuuria syksyllä. Haastettavia toimijoita voivat olla muiden muassa: kylä-, kaupunginosa- ja asukasyhdistykset, päiväkodit, palvelutalot ja hoitokodit, koulut ja muut oppilaitokset, taide- ja kulttuuriyhdistykset, kunnan senioritoiminta, kirjastot ja yritykset. Kampanjassa löydetyistä ja sen innoittamana kehitetyistä toiminnoista kootaan sähköinen tietopankki käytäntöjen levittämiseen ja myöhempää käyttöä varten.

Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalaisen teemavuoden 2012 yhteydessä Elämänkulku ja ikäpolvet- hanke järjestää kolme suurta valtakunnallista tapahtumaa vuoden pääteemojen tukemiseksi:

  • Neljän polven illallinen ystävänpäivänä (14. helmikuuta)
  • Neljän polven karnevaali Sukupolvien välisen solidaarisuuden Eurooppa-päivänä (29. huhtikuuta, eri-ikäisten ihmisten vuorovaikutusta edistävää toimintaa)
  • Neljän polven kulttuuripäivät (vanhustenviikon aikana lokakuun alussa)
 
Iniciatoriai ir organizatoriai: Vanhustyön keskusliitto

Vanhustyön keskusliitto perustettiin vuonna 1949. Suomen alueella toimiva liitto on runsaan 350 vanhusten hyväksi työskentelevän yhteisön keskusjärjestö. Jäsenyhteisöt tarjoavat vanhuksille palveluja ja/tai ohjaavat monipuolista vapaaehtoistyötä. Vanhustyön keskusliiton tarkoituksena on valtakunnallisena keskusjärjestönä edistää vanhusten ja ikääntyvien hyvinvointia ja sosiaalista turvallisuutta.

 
Sponsor (s): Raha-automaattiyhdistys
 
Interneto svetainė: http://www.ikapolvet.fi/
 
Kontaktai: Leena Valkonen : leena.valkonen@vtkl.fi