Chemin de navigation

  • Imprimer cette page
  • Réduire la taille des caractères
  • Augmenter la taille des caractères
  • Choisir le contraste élevé
  • Choisir la couleur standard

ShineOn - Nuoret suunnittelijat ja vanhukset tekevät yhdessä vaatemalliston

Finland

Etelä-Suomi(Suomi)

ShineOn - Nuoret suunnittelijat ja vanhukset tekevät yhdessä vaatemalliston

Suomalainen ShineOn-projekti on osa Euroopan laajuista aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalaista teemavuotta 2012. Sen puitteissa nuoret saksalaiset muotisuunnittelijat Celine David (s. 1979) ja Linn Annen (s. 1976) suunnittelivat ja valmistivat kokoelman vaatteita ja asusteita yhteistyössä vanhusten kanssa.

Heidän opastuksellaan Helsingin palvelukeskusten vanhukset työstivät vuoden 2012 syyskuun käsityöpajoissa kierrätysmateriaaleista muotinäytöksen asut ja asusteet. Työpajoihin osallistui kaksi suomalaisvanhusten ryhmää, sekä yksi maahanmuuttajista koostuva ryhmä, jossa oli naisia Somaliasta, Afganistanista ja Kongosta. Kansallisuuksien kirjo heijastuu myös heidän valmistamissaan vaatteissa.

Luomukset esiteltiin muotinäytöksessä 29. syyskuuta Helsingissä Goethe-instituutin tuella.

Projektiin osallistuivat Kampin palvelukeskus, Kinaporin palvelukeskus ja Riistavuoren palvelukeskus.

HIAP:in residenssissä olevien muotisuunnittelijoiden Celine Davidin ja Linn Annenin hanke on osa "Arts de Signs - Signalling Art as a Social Design" -ohjelmaa. Suomen Goethe-instituutti tukee sitä "WDC Helsinki 2012" -tapahtumien puitteissa.

 
Promoteur: World Design Capital Helsinki

"Social Responsibility & Design" on Designpääkaupunki Helsinki 2012 -ohjelmaan kuuluva kansainvälinen yhteistyöhanke, joka pyrkii parantamaan elämänlaatua yhteiseen muotosuunnitteluun aktivoimalla. Hanke tuo yhteen muotoilun/kaupunkisuunnittelun ammattilaisia, tutkijoita ja paikallisia asukkaita työpajojen, luentojen ja näyttelyiden kautta.

 
Partenariat: Goethe Institute
 
Site web: http://www.shineon-fashion.blogspot.fi/
 
Contact: Alexandra Stang: alexandra.stang@helsinki.goethe.org