Jos haluat suoraan navigointipolkuun, ohita sivuston työkalut ja kielivalikko

  • Tulosta sivu
  • Pienennä kirjasinkokoa
  • Suurenna kirjasinkokoa
  • Valitse suurikontrastinen versio
  • Palauta sivun alkuperäiset värit

Valtaa vanhuus -kampanja

Finland

Suomi / Etelä-Suomi(Suomi)

Valtaa vanhuus -kampanja

"Valtaa vanhuus" on kahdeksan vanhusalan järjestön kampanja hyvän ikääntymisen puolesta. Se on järjestetty Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalaisen teemavuoden puitteissa ja siinä haastetaan rivikansalaiset ja kuntapäättäjät katsomaan vanhuutta rohkeasti uusista näkökulmista käsin.

Vanheneminen ei ole sairaus eikä ongelma, vaan luonnollinen osa elämää. Vanheneminen koskettaa liikennettä, kauppaa, esteettömyyttä, kulttuuria. Se ei ole vain sosiaali- ja terveyspolitiikkaa. Tämän päivän palvelumalleilla ja asenteella ei pärjätä tulevaisuudessa. Siksi kampanja vaatii vanhuutta koskevaan päätöksentekoon rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta.

Valtaa vanhuus -kampanja kerää ikäpolitiikkoihin ja -asenteisiin liittyviä poliitikkojen sekä kansalaisten lupauksia sivustolla www.valtaavanhuus.fi. Kuka tahansa voi julkaista sivuilla hyvään ikääntymiseen liittyvät ideansa lupausten muodossa.

Kampanjan päätapahtuma järjestetään Helsingin Senaatintorilla lauantaina 15.9. klo 11-16. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kampanjaa tukevat järjestöt Folkhälsans förbund rf, Ikäinstituutti, Miina Sillanpään Säätiö, Omaishoitajat ja Läheiset -liitto ry, Suomen Senioriasiainliitto ry, Suomen Senioriliike ry, Suomen Setlementtiliitto ry and Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry. Sitä rahoitetaan veikkausvaroista.

 
Vastuuorganisaatio: VALLI - Suomen Vanhus

VALLI - Suomen Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto ry on vuonna 1953 perustettu valtakunnallinen vanhustyötä tekevä asiantuntijajärjestö. Liitolla on eri puolilla Suomea 65 jäsenjärjestöä, jotka tuottavat vuosittain palveluja noin 20 000 ikäihmiselle. Ne tarjoavat palvelujaan yleensä suoraan kotonaan asuville heidän elämistään helpottamaan.

 
Verkkosivusto: http://www.valtaavanhuus.fi/
 
Yhteydenotot: Marja-Liisa Kunnas : marja-liisa.kunnas@valli.fi