Navigatsioonitee

  • Prindi lehekülg
  • Kiri väiksemaks
  • Kiri suuremaks
  • Kõrge kontrastsusega versioon
  • Valige tavaline värviversioon

Paletten

Denmark

Syddanmark(Danmark)

Paletten © odense.dk

Paletten, som blev lanceret i 2012 er et trefoldigt internetværktøj, hvis hovedformål er at oplyse seniorer om de forskellige sociale og kulturelle aktiviteter samt motionstilbud, der tilbydes i Odense Kommune. Paletten, der er udviklet af Ældre- og handicapforvaltningen henvender sig til:

  1. Byens borgere og kommunens rehabiliteringsguider for at lette adgangen til de forskellige tilbud, og til
  2. udbydere af aktiviteter, som gennem siden får gratis reklame.

Det er en brugerdrevet database, som administreres af brugerne selv og kun kontrolleres af nogle få offentlige administratorer.

På Paletten finder man desuden information om de lokale "motionsguider". Det er frivillige, som går ud og hjælper folk med behov for at komme i gang med en eller anden form for motion. Guiderne rekrutteres og matches af kommunens motionskoordinatorer. Deres opgave er at få ældre borgere tilbage i en normal hverdag, hvor de kan klare mest muligt ved egen hjælp. Motionsguider er ikke nødvendigvis uddannede inden for sundhedssektoren, men er drevet af deres eget humanitære behov for at gøre noget godt for andre.

Webstedet Paletten understøttes af geodata og Google Maps, som giver brugerne mulighed for at søge efter tilbud i deres lokalområde og for at finde den nøjagtige vej på et aktivitetskort.

Odense Kommune opfordrer sine borgere til at tage aktiv del i deres eget hverdagsliv og i velfærdsstaten som helhed og søger derved at sætte skub i lokalsamfundet og de aktiviteter, der tilbydes af både enkelte frivillige og frivillige i foreninger.

 
Läbiviija: Odense Kommune

Odense er Danmarks tredjestørste by med 187.000 indbyggere, hvoraf 22.000 er 60 år eller derover. Ældre- og handicapforvaltningen har cirka 3.500 ansatte og er ansvarlig for en række ydelser, såsom hjemmehjælp, transport og boliger til pensionister med relevante behov og for beboere med fysiske og psykiske handicap.

 
Veebisait: http://www.odense.dk/paletten
 
Kontakt: Diana Birk Krogstrup : dbk@odense.dk