Navigatsioonitee

  • Prindi lehekülg
  • Kiri väiksemaks
  • Kiri suuremaks
  • Kõrge kontrastsusega versioon
  • Valige tavaline värviversioon

Lépjünk együtt, Nagyi – játsszunk együtt, Nagyi!

Hungary

Borsod-Abaúj-Zemplén(Magyarország)

Lépjünk együtt, Nagyi – játsszunk együtt, Nagyi! © Miskolc Downtown Kindergarten

A Harmadik Kor Egyeteme Miskolc és a miskolci Belvárosi Óvoda (a Belvárosi Óvoda óvodavezetője) közös tantervet dolgozott ki, hogy a város idősklubjai és óvodái közötti társadalmi érintkezést harmincnyolc féle tevékenység kínálatával mozdítsa elő.

E csapatmunka alapján kezdték el Miskolcon az idősklubok tagjai, az óvodások és óvodai pedagógusok az egész éven át tartó együttműködést és a közös tevékenységek szervezését. A program a 2012-es Európai Év ünneplésére április 3-án húsvéti nyuszi-bulival indult, amelyen 400 óvodáskorú gyermek és 120 idős önkéntes vett részt és szórakozott közösen.

A kezdeményezés célja, hogy e két korcsoport számára lehetőséget biztosítson a közös időtöltésre és az egymástól való tanulásra. A támogatók szándéka, hogy a gyermekeknek bemutassák annak fontosságát, hogy miként éltek nagyszüleik, milyen játékokkal játszottak, milyen meséket hallgattak, milyen ételeket ettek, és milyen fajta tapasztalatokban volt részük a háború alatt és utána.

A nagyszülők egyfelől segíthetnek a fiatal generációknak annak megértésében, hogy hogyan nőttek fel számítógépes technológia nélkül, a gyermekek pedig abban segíthetik az idősebbeket, hogy megértsék a számítógép és az internet használatát, valamint a legújabb informatikai fejlesztéseket.

 
Läbiviija: Belvárosi Óvoda óvodavezetője

A város szívében található nyolc csoportos óvodába 240 gyermek jár. A nevelés itt azon az elven alapul, hogy minden gyermek egyedi és önálló személyiség, valamint szorgalmazzák, hogy a szülők vegyenek részt a foglalkozásokon.

 
Partner(id): Third Age University of Miskolc
 
Asukoht: Miskolc
 
Kontakt: Belvárosi Óvoda : belvarosiovi@freemail.hu