Navigation path

  • print this page
  • Decrease font-size
  • Increase font-size
  • Choose high contrast version
  • Choose standard colour version

Vie vanhus ulos

Finland

Suomi

Vie vanhus ulos

Suomen ”Vie vanhus ulos” -kampanja käynnistyy jo toista kertaa 4.10.2012. Maanlaajuisen kampanjan tavoitteena on, että mahdollisimman moni ikäihminen eri puolilla Suomea voi ulkoilla säännöllisesti ja turvallisesti myös syys- ja talvikautena.

Ulkona liikkuminen vaikeutuu iän karttuessa. Se saattaa johtua heikentyneestä lihasvoimasta ja tasapainoaistista tai siitä, että ympäristö ei ole tarpeeksi helppokulkuinen ja turvallinen. Moni pelkää kaatumista ja jää ”vangiksi” omaan kotinsa.

Kampanja haastaa yksityishenkilöitä ja järjestöjä ulkoilemaan ikäihmisten kanssa ja kirjaamaan ulkoilukerrat verkkosivuille. Kuka tahansa voi ilmaista välittämistään ja arvostustaan viemällä ikäihmisen (perheenjäsenen, naapurin tai palvelutalon käyttäjän) ulos.

Vuonna 2011 tehtiin yli 23 000 ulkoilukertaa vanhusten kanssa. Ulkoiluystävinä toimivat erityisesti palvelutalojen ja palvelukeskusten henkilökunta. Myös järjestöjen vapaaehtoiset sekä ikäihmisten läheiset tarjosivat ulkoiluapua. Kampanjan sivustolla osallistujat kertoivat ulkoilustaan. Eläkeläiset pääsivät esimerkiksi ihailemaan kevään ensimmäisiä kukkia ja muuttolintuja kulkiessaan puistoissa, metsäpoluilla, maatiloilla ja kyläraiteilla.

 
Promoter: Ikäinstituutti

Ikäinstituuttia ylläpitää Kuntokallio-Säätiö. Ikäinstituutin säätiön pääsiallinen tavoite on hyvän vanhenemisen ja vanhuuden edistäminen tutkimuksen, kehittämistyön ja koulutuksen avulla.

 
Website: http://www.vievanhusulos.fi
 
Contact: Minna Säpyskä-Nordberg : minna.sapyska-nordberg@ikainstituutti.fi