Navigációs útvonal

További eszközök

  • Szövegméret csökkentése
  • Szövegméret növelése
  • Kontrasztos megjelenítés
  • Alapértelmezett színséma
Europe Direct

Kérdése van az Európai Unióról? A Europe Direct segíthet Önnek.

Egy másik európai országba költözöm – hogyan kaphatok tartózkodási engedélyt? Milyen szabályok vonatkoznak a barangolási (roaming) díjakra? Repülőjáratomat törölték – milyen jogok illetnek meg? Milyen európai uniós támogatást igényelhet a szervezet, ahol dolgozom? Ha választ kíván kapni ezekre a kérdésekre vagy további kérdéseket tenne fel, vegye igénybe a Europe Direct központi információs szolgáltatást!

Helyi fórumot keres, amely párbeszédet indít az uniós szakpolitikákról és az ezekkel kapcsolatos ismereteket népszerűsíti? Uniós témájú tanácsra vagy segítségre van szüksége lakóhelye környékén? Vegye igénybe a legközelebbi helyi információs szolgáltatást!

Telefon

00 800 6 7 8 9 10 11
– az EU bármely pontjáról
– hétköznap 9.00 és 18.00 óra között (közép-európai idő szerint)
– az EU bármelyik hivatalos nyelvén

Az Ön hazájában

Ha tájékoztatásra van szüksége vagy helyi tájékoztató rendezvényeken kíván részt venni, látogasson el egy közeli Europe Direct központba. A központtal telefonon és e-mailen is kapcsolatba léphet.

Elektronikus levélváltás

Kérdéseire (átlagosan) három munkanapon belül válaszolunk. A bonyolultabb kérdések több időt is igénybe vehetnek.

Internetes csevegés

Konkrét információt keres az Európai Unió weboldalán? Az angolul, németül vagy franciául folytatott internetes csevegések során munkatársunk segít Önnek megtalálni. Internetes csevegésekre hétköznap 9.00 és 18.00 óra között van lehetőség (közép-európai idő szerint).