Kruimelpad

Extra tools

 • Tekst kleiner
 • Tekst groter
 • Zwarte achtergrond
 • Standaardkleur

Telefoon – nadere informatie


Hoe kan ik Europe Direct bellen?

 • Gratis?* Bel 00 800 6 7 8 9 10 11, van overal in de EU.
  * Sommige operatoren (en telefooncellen en hotels) bieden geen toegang tot 00800-nummers of brengen deze gesprekken in rekening.
 • Tegen gewone tarieven? Bel +32-2-299 96 96, van overal ter wereld. Uw oproep wordt beantwoord door een Engelstalige medewerker, maar u kunt vragen om iemand die u in een van de andere officiële EU-talen te woord kan staan

Naar boven

Zullen wij u terugbellen?

 • Stuur een sms* met de tekst "Bel mij" naar +32-472-6 7 8 9 10 en wij bellen u zo snel mogelijk terug. Als u een verborgen nummer hebt, moet u uw nummer (landencode + telefoonnummer) in uw sms vermelden.
  * De normale tarieven van uw provider gelden. Als u teruggebeld wordt terwijl u in het buitenland bent, is het mogelijk dat u roamingkosten moet betalen.
 • Liever op afspraak? Vul het formulier hieronder in en wij bellen u wanneer u wil.

Naar boven

Tijdens welke uren kan ik bellen?

Iedere weekdag van 9.00 tot 18.00 (MET).

Buiten deze uren kunt u een boodschap inspreken.

Naar boven

Is deze dienst gratis?

Ja. De informatie wordt gratis verstrekt en bellen is doorgaans gratis, maar sommige operatoren, telefooncellen of hotels kunnen kosten aanrekenen.

Naar boven

Kan ik in mijn eigen taal bellen?

Ja, als het een officiële EU-taal is.

Uw oproep wordt beantwoord in de taal van het EU-land waarvan u belt. Als dit niet uw taal is, kunt u vragen om met iemand te spreken die uw taal spreekt.

Als er geen medewerkers beschikbaar zijn die uw taal spreken, kunt u ofwel een andere taal accepteren of vragen om later te worden teruggebeld.

Naar boven

Hoe snel krijg ik een antwoord?

Op 90% van de vragen wordt in één telefoongesprek een antwoord gegeven.

Voor complexere vragen kan er echter meer tijd en opzoekingswerk nodig zijn. In dat geval kan u gevraagd worden om de vraag per e-mail te sturen of om te wachten tot u teruggebeld wordt.

U krijgt dan te horen wie uw vraag behandelt en wanneer u een antwoord kunt verwachten.

Naar boven

Disclaimer

Het Europe Direct contact centre probeert u de gezochte informatie te bezorgen, of u naar een geschikte bron door te verwijzen. De verstrekte informatie is echter niet juridisch bindend.

Naar boven