European Union website, the official EU website

Eurooppa-päivä

EU:n toimielimet avaavat ovensa yleisölle toukokuussa. Tervetuloa tutustumaan EU:n toimintaan erilaisissa tapahtumissa, joita on tarjolla kaikenikäisille.

Tapahtumapäivät:

  • Bryssel: 6.5.2017
  • Luxemburg: 13.5.2017
  • Strasbourg: 14.5.2017

Tarkempia tietoja tulossa lähiaikoina.

Eurooppa-päivä on Euroopan rauhan ja yhtenäisyyden päivä, jota vietetään aina 9.5. Schumanin julistuksen vuosipäivänä. Ranskan ulkoministeri Robert Schuman ehdotti Pariisissa vuonna 1950 pitämässään puheessa Euroopalle uudenlaista poliittista yhteistyötä, joka tekisi Euroopan kansakuntien väliset sodat mahdottomiksi.

Hänen ajatuksenaan oli luoda eurooppalainen elin, joka hallinnoisi yhteisesti hiilen ja teräksen tuotantoa. Tällaisen elimen perustamista koskeva sopimus allekirjoitettiin vajaa vuosi myöhemmin. Schumanin ehdotusta pidetään nykyisen Euroopan unionin alkuna.

EU:n toimielimet juhlivat Eurooppa-päivää

EU:n toimielimet avaavat ovensa yleisölle Eurooppa-päivän kunniaksi toukokuun alussa Brysselissä ja Strasbourgissa. Myös EU:n edustustot eri puolilla Eurooppaa ja sen ulkopuolella järjestävät erilaisia tapahtumia.

Tuhannet ihmiset osallistuvat joka vuosi vierailuihin, keskusteluihin, konsertteihin ja muihin tapahtumiin, joilla juhlistetaan Eurooppa-päivää ja tehdään EU:ta tunnetuksi.

Ladattavat tiedostot: