Language selector

Contrast puternicCaractere de dimensiuni normaleCaractere mărite

Această pagină este disponibilă în 24 de limbi

Ati reuşit la un concurs. Ce se întâmplă mai departe?


Listele de rezervă

După ce competiţiile iau sfârşit, EPSO transmite instituţiilor europene o listă cu candidaţii acceptaţi şi CV-urile acestora în format electronic . EPSO nu joacă niciun rol în procesul de recrutare a candidaţilor de către instituţii. Totuşi, EPSO stabileşte cota aplicabilă fiecărei instituţii, adică determină numărul candidaţilor acceptaţi care pot fi recrutaţi de fiecare instituţie, ţinând cont de nevoile exprimate de acestea înaintea publicării anunţului de concurs şi de numărul candidaţilor acceptaţi disponibili. Ca regulă generală, această cotă nu mai este aplicabilă după un an de la publicarea listei de rezervă, instituţiile putând recruta fără restricţii.

După cum indică şi denumirea, listele de rezervă cuprind numele persoanelor care pot fi recrutate şi sunt valabile, în general, timp de doi până la trei ani, în funcţie de tipul de concurs. EPSO poate prelungi termenul de valabilitate a listelor de rezervă, în conformitate cu nevoile exprimate de instituţii. EPSO vă va informa în legătură cu acest lucru. Este posibil să treacă destul de mult timp înainte ca toţi candidaţii care figurează pe o listă de rezervă să fie invitaţi la un interviu în vederea angajării. De asemenea, trebuie să reţineţi că simplul fapt de a figura pe o listă de rezervă nu vă garantează recrutarea de către instituţii.

Începutul paginii

"Flagging"

Fiecare instituţie are acces la un instrument intern de căutare în listele de rezervă. Timp de aproximativ o lună de la încheierea concursului, instituţiile îşi vor analiza nevoile de recrutare din punctul de vedere al profilurilor căutate şi al cerinţelor corespunzătoare posturilor vacante. De asemenea, vor verifica profilurile candidaţilor înscrişi pe lista de rezervă, pentru a-i identifica pe cei care îndeplinesc cel mai bine criteriile stabilite (competenţe lingvistice, experienţă profesională, studii, etc.). Acest proces este cunoscut sub numele de „flagging” (de la cuvântul „flag” care înseamnă steag în limba engleză), deoarece în momentul în care instituţia identifică un candidat demn de interes, declară acest lucru poziţionând un steguleţ în dreptul numelui său. Acest statut poate fi vizualizat de către toate celelalte instituţii, precum şi de către candidatul în cauză. Fiecare candidat acceptat primeşte, prin intermediul contului său EPSO, o explicaţie detaliată a sistemului de „flagging”.

Sistemul de „flagging” pentru concursurile generale

Începutul paginii

Procesul de recrutare

Pe măsură ce apar posturi vacante, instituţiile contactează candidaţii marcaţi cu steguleţe pentru a-i invita la interviu şi, în funcţie de rezultatul acestuia, le pot face o ofertă oficială de angajare. Din motive de natură practică, în această etapă vi se poate cere să vă supuneţi şi unui examen medical, necesar înainte de a se lua decizia de numire în funcţie. În cazul în care nu îndepliniţi criteriile impuse de instituţia respectivă, redeveniţi disponibil pentru recrutare de către alte instituţii, ceea ce înseamnă că steguleţul va fi dezactivat pentru a indica, din nou, disponibilitatea dumneavoastră.

Începutul paginii

Ce trebuie să faceţi

Este extrem de important să vă reactualizaţi CV-ul în mod regulat, în contul dumneavoastră EPSO. Instrumentul utilizat de către departamentele de resurse umane ale instituţiilor pentru a căuta în listele de rezervă, se bazează pe clasificări pe care le selectaţi chiar dumneavoastră în câmpurile Categoria profesională şi Tipul de studii. Poate fi util să contactaţi personal instituţiile sau serviciile de care sunteţi interesat, însă decizia de a vă selecta prin sistemul „flagging” şi de a vă invita la interviu, aparţine exclusiv instituţiilor.

Puteţi verifica prin contul dumneavoastră EPSO, dacă aţi fost selecţionat de o instituţie. Dacă da, nu puteţi contacta altă instituţie pentru a solicita un post sau un interviu atâta timp cât steguleţul este activat. De asemenea, vă puteţi verifica statutul în orice moment, accesând lista de rezervă prin intermediul link-ului corespunzător din contul EPSO. Acest link este activat la un interval de aproximativ o lună de la încheierea concursului.

Începutul paginii

Ce vor face instituţiile

Candidaţii marcaţi cu steguleţe sunt „rezervaţi” pe o perioadă scurtă de timp (până la trei luni) de către instituţia care a activat steguleţele respective. După expirarea acestei perioade, dacă instituţia nu v-a făcut nicio ofertă de recrutare, steguleţul este dezactivat, iar candidatul redevine disponibil pentru celelalte instituţii.

Procesul de „flagging” reflectă, în primul rând, nevoile de recrutare ale instituţiilor. Acesta este motivul pentru care preferinţele dumneavoastră personale privind locul în care aţi dori să lucraţi nu pot fi luate, întotdeauna, în considerare. Toate instituţiile au nevoie de un anumit număr de angajaţi cu înaltă calificare, în funcţie de dimensiune şi de obiectul de activitate. Prin urmare, este posibil să doriţi să lucraţi pentru o anumită instituţie, dar să fiţi selecţionat de o alta. Aveţi dreptul de a refuza oferta dacă ea nu corespunde cerinţelor dumneavoastră, dar nu vi se garantează faptul că veţi primi o altă ofertă de angajare...

Începutul paginii