Language selector

Izberi različico z močnim kontrastomNastavi na običajno velikost pisavePovečaj velikost pisave

Stran je na voljo v 24 jezikih

Poklicne poti v institucijah EU


Poklicna pot vas lahko popelje po evropski celini

Vas zanima delo, polno izzivov v dinamičnem okolju?
Iščemo ljudi, ki si želijo novih izzivov in želijo delati za boljšo Evropo.

Če ste ambiciozni in sposobni, vam institucije Evropske unije ponujajo mednarodno poklicno pot. Delo za evropske institucije pomeni dolgoletno poklicno pot, ki vas lahko popelje, kamorkoli želite. S sedežem v središču Evrope boste od vsega začetka lahko izkusili dinamično mednarodno okolje in resnično odgovornost. Uslužbenci evropskih institucij delajo za 500 milijonov prebivalcev iz 28 držav članic EU, zato lahko pričakujete delovne naloge na mednarodnem področju, pa tudi priložnost, da resnično in dolgoročno prispevate k oblikovanju Evrope.

EU mladim diplomantom (prijavijo se lahko tudi študenti zadnjih letnikov) ponuja zanimiv začetek delovnih izkušenj, ki lahko vodijo v pestro evropsko poklicno pot. Redno zaposlujemo univerzitetne diplomante z delovnimi izkušnjami, administrativno osebje in posameznike z bogatimi izkušnjami z različnih področij, kot tudi prevajalce in tolmače.

Pri delu za institucije EU boste v številnih in različnih okoljih potrebovali dobre analitične, organizacijske in komunikacijske sposobnosti. Iščemo ljudi, ki vestno opravljajo svoje delo, si prizadevajo za najboljše rezultate ter so pripravljeni učinkovito in samozavestno delati v večkulturnem okolju. Naši zaposleni redno razširjajo in poglabljajo svoje znanje, spretnosti in znanje jezikov. Za delovna mesta, na katera zaposlujemo univerzitetne diplomante, potrebujete tudi vodstvene sposobnosti in sposobnost motiviranja drugih za dosego zastavljenih ciljev.

Na vrh

Sooblikujte prihodnost Evrope

Ste pripravljeni na delo, ki bo vplivalo na življenja 500 milijonov ljudi?
Delo za institucije EU pomeni tudi prizadevanje za boljšo prihodnost.

EU je v polovici stoletja dosegla mir in stabilnost za 28 držav članic in pomembno vplivala na naš način življenja, dela in potovanja. Institucije in agencije EU skupaj sestavljajo mednarodno organizacijo, ki pokriva številna področja, od razvojne pomoči do okoljske politike.

Prav v težkih časih, ki danes pestijo Evropo in svet, potrebujemo najpametnejše in najboljše ljudi, ki bodo EU pomagali premagati ovire in okrepiti Evropsko unijo, da bo svojim 500 milijonom državljanom še naprej varen in udoben dom. Pridružite se nam pri ustvarjanju te prihodnosti.

Delovna mesta so različna – glede na vaše znanje in izkušnje boste morda lahko sodelovali pri oblikovanju politike EU, izvajali evropsko zakonodajo, vodili projekte, razvijali strategije komuniciranja, zagotavljali pravne nasvete ali opravljali katero od številnih drugih del.

Delo za EU pomeni delo za eno od institucij EU, denimo Evropski parlament, Svet Evropske unije ali Evropsko komisijo.

Seznam vseh institucij EU in njihovih pristojnosti

Večina institucij EU ima sedež v Bruslju ali Luxembourgu, kjer lahko živite in delate v mednarodnem okolju.

Na vrh

Poklicna priložnost za vse življenje

Vas zanima več kot samo zaposlitev?
Služba v institucijah EU vam ponuja poklicno pot, polno novih priložnosti.

Institucije EU podpirajo in spodbujajo osebnostni in poklicni razvoj svojih uslužbencev, saj ponujajo fleksibilne in realistične poklicne možnosti, iskreno oceno njihovega dela in priložnost za raziskovanje različnih možnosti.

Spodbujamo vas tudi k načrtovanju svoje poklicne poti, saj sami najbolje poznate svoje interese in vrednote ter se zato lahko kar najbolje odločite, kako želite oblikovati svoje delovne izkušnje. Zato vam pomagamo načrtovati poklicno pot, prepoznati svoje prednosti in možnosti za razvoj ter pripraviti načrt za izboljšanje potrebnega znanja in spretnosti.

Na vrh

Nenehno učenje

Se radi učite in krepite svoje sposobnosti?
Evropska poklicna pot vam omogoča nenehen razvoj.

Delo v institucijah EU pomeni nenehno razvijanje znanja in spretnosti, potrebnih za uspešen poklicni razvoj.
V vsakdanjem življenju boste izpostavljeni številnim jezikom, zato je znanje jezikov zelo pomembno. Pred prvim napredovanjem
boste morali dokazati, da dobro obvladate drugi tuj (evropski) jezik.

Institucije zaposlenim omogočajo udeležbo na jezikovnih tečajih za 24 uradnih jezikov EU, kar olajša sporazumevanje s sodelavci. Jezikovni tečaji so razdeljeni v šest stopenj (od začetne do izpopolnjevalne), udeležite se lahko tudi intenzivnih ali elektronskih tečajev.
Poleg jezikovnih ponujamo tudi druga izobraževanja, denimo o novih vprašanjih z vašega področja ali o medosebnem sporazumevanju. Udeležba na usposabljanjih bo usklajena z vašim načrtom poklicne poti in potrebami vaše ekipe.

Na vrh

Začutite utrip Evrope

Obkroženi s 24 jeziki in predstavniki 28 držav?
To je življenje in delo v osrčju Evrope.

V našem delovnem okolju boste imeli sodelavce iz vse Evrope. Mednarodno ne bo samo delovno okolje, ampak se boste verjetno tudi preselili v večkulturno in pestro mesto, kot sta Bruselj in Luxembourg.

Sem se priselijo ljudje z vse celine, saj jih privabijo evropske institucije ter druge mednarodne organizacije in podjetja. Zato lahko na ulici slišite številne jezike. Obe mesti imata nakupovalna središča visokega cenovnega razreda in živahno nočno življenje s številnimi restavracijami, klubi, bari, kulturnimi hrami in športnimi klubi. V obeh mestih je razdalja od mestnega središča do podeželja kratka.

Bruselj in Luxembourg sta v osrčju Evrope, nekatere druge evropske prestolnice so le nekaj ur stran (Amsterdam, Pariz, London). Če imate družino ali jo načrtujete, boste v obeh mestih našli kakovostne javne, evropske in mednarodne šole. Z veseljem vam bomo pomagali poiskati jasli, vrtec ali igralno skupino.

Evropska komisija ima sedež v Bruslju in Luxembourgu, svoje urade (predstavništva) v vseh državah EU in delegacije v prestolnicah po vsem svetu. Številne agencije in decentralizirani organi imajo svoj sedež v različnih evropskih državah.

Več informacij o institucijah, predstavništvih in agencijah EU

Na vrh

Prožni in sodobni delodajalci

Kaj ponujamo?
Podpora osebnostnemu in poklicnemu razvoju

Institucije EU vam ne pomagajo samo pri preselitvi in nastanitvi, ampak ponujajo tudi stimulativno plačilo, vključno s pokojnino, zdravstvenim zavarovanjem in privlačno začetno plačo. Glede na vaše osebne okoliščine boste morda upravičeni do dodatkov, denimo izselitvenega in otroškega dodatka ali dodatka za potne stroške.

Več informacij o pogojih za zaposlitev uradnikov EU boste našli v kadrovskih podpisih, kakor tudi najnovejše informacije o plačah uradnikov in pogodbenih uslužbencev.

Spodbujamo mobilnost in stalni poklicni razvoj, tudi z jezikovnimi tečaji in drugimi programi usposabljanja. Osebje napreduje po stopnjah in razredih. Uradniki, ki uspešneje opravljajo svoje delo, napredujejo hitreje. Zavzemamo se tudi za prožne delovne pogoje, uveljavljanje enakih možnosti in usklajevanje družinskega in poklicnega življenja.

Na vrh