Language selector

Kontrasztos megjelenítésNormál betűméretBetűméret növelése

Ez a weboldal 24 nyelven olvasható

Miért érdemes az EU-nál dolgozni?


Karrierlehetőségek szerte a kontinensen

Szeretne dinamikus környezetben érdekes munkát végezni?
Mindig szívesen látjuk azokat, akik nem ijednek meg a kihívásoktól és készek teljes erőbedobással dolgozni Európáért.

Az Európai Unió intézményei az ambiciózus és rátermett jelentkezőknek nemzetközi karrierlehetőséget kínálnak. Ha csatlakozik hozzánk, azzal máris megtette az első lépést egy hosszú pályafutás felé, amelynek során bárhová eljuthat, ahová csak akar. Munkája Európa szívéhez köti majd, oda, ahol a gyorsan változó nemzetközi közegben már az első naptól valódi feladatok várják. Mivel munkánkkal 28 tagállam 500 millió lakosát szolgáljuk, széles körben, nagy horderejű tetteket vihetünk véghez – és mindebben most Ön is valódi, érdemi részt vállalhat!

A végzős hallgatók és a friss diplomások számára az EU számtalan területen kínál pályakezdő állásokat, amelyek egy izgalmas, minden ízében európai karrier kiindulópontját jelentik. Rajtuk kívül munkatapasztalattal rendelkező diplomások, adminisztratív munkatársak és a magukat több területen is kipróbált szakemberek mellett fordítók és tolmácsok számára is rendszeresen hirdetünk felvételt.

A hozzánk jelentkezők az uniós intézmények munkatársaként kivételes analitikus, szervezési és kommunikációs készségeiket változatos környezetben kamatoztathatják. Egy multikulturális csapat tagjaként Ön a lehető legjobb eredményekre és magabiztos, hatékony munkavégzésre törekszik. Minden lehetőséget megragad a tanulásra, ismereteinek, készségeinek és nyelvtudásának fejlesztésére. A diplomás állásokra jelentkezők esetében elvárás továbbá a vezetői készség és a munkatársak motiválásának képessége.

Az oldal tetejére

Nézzen szembe a jövő kihívásaival!

Készen áll arra, hogy 500 millió társáért dolgozzon?
Aki az uniós intézményeknél dolgozik, egy szebb jövőért is dolgozik.

Az EU-nak az elmúlt fél évszázadban nemcsak sikerült megteremtenie a békét és a stabilitást 28 tagállama számára, de életünket, munkakörülményeinket és utazásai lehetőségeinket is megváltoztatta. Intézményeinek és ügynökségeinek köszönhetően az EU hatalmas szervezetté nőtte ki magát, amely a fejlesztési támogatástól a környezetpolitikáig számtalan területtel foglalkozik.

Most, az Európát és a világot sújtó nehézségek idején különösen nagy szükség van arra, hogy a legkiválóbb elmék és a legtehetségesebb szakemberek az Európai Unió oldalán szálljanak szembe a kihívásokkal, hogy az Unió 500 millió lakosa számára továbbra is érdemes legyen itt élni. E cél elérésében, Európa jövőjének alakításában Önre is számítunk!

Szaktudásától, eddigi tapasztalataitól és munkakörétől függően dolgozhat a szakpolitikák megfogalmazásán, az uniós jogszabályok végrehajtásán, a kommunikációs stratégiák kialakításán, a jogi tanácsadásban és még számos más, felelősségteljes feladatkörben.

Aki az EU-nak dolgozik, az valójában valamelyik uniós intézménynél dolgozik, például az Európai Parlamentnél, az Európai Unió Tanácsánál vagy az Európai Bizottságnál.

Az uniós intézmények felsorolását és tevékenységeik bemutatását itt találja: http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/index_hu.htm.

A legtöbb uniós intézmény Brüsszelben vagy Luxemburgban működik, ahol Ön nemzetközi közegben élhet és dolgozhat.

Az oldal tetejére

Vágjon bele életre szóló karrierjébe!

Csupán egy munkahely nem elég?
Az uniós intézményeknél karrierlehetőségek egész tárháza várja!

Az uniós intézmények elkötelezetten támogatják és ösztönzik a fejlődést, amihez rugalmas, reális karrierlehetőségek és őszinte visszajelzések mellett arra is lehetőséget biztosítanak, hogy Ön különböző területeken is megmérettesse magát.

Ösztönözzük a proaktív karriertervezést is, hiszen érdekeinket és értékeinket magunk tudjuk a legjobban meghatározni, sőt, pályánk jövőbeni alakulásáról is magunk tudjuk a legjobb döntést meghozni. Segítünk a karriertervezésben, az erősségek és a fejlesztésre szoruló területek feltárásában és egy olyan program elindításában, amely amellett, hogy az erősségekre épít, a többi készséget is fejleszti.

Az oldal tetejére

Ne hagyja abba a tanulást!

Fejlődni szeretne?
Bontakoztassa ki képességeit
európai karrierje keretében!

Ha az uniós intézményeknél dolgozik, készségeit folyamatosan fejleszteni fogja, hogy eleget tegyen a munkaköri követelményeknek.
A mindennapi életben sok nyelvvel fog találkozni, így karrierfejlesztésének a nyelvtanulás is fontos része lesz. Mielőtt sor kerülne az
első előléptetésére, egy harmadik európai nyelv elsajátításáról is tanúbizonyságot kell tennie.

A kollégák közötti kommunikáció megkönnyítése érdekében mind a 24 hivatalos nyelven kínálunk nyelvtanfolyamot. A tanfolyamokon hat szint közül választhat (kezdőtől a haladóig), de vannak intenzív, heti két alkalmas vagy e-tanulást biztosító kurzusok is.
A nyelvtanfolyamok mellett számtalan változatos képzést kínálunk személyes készségeinek fejlesztése vagy a szakterületét érintő legfrissebb vívmányok megismerése érdekében. A képzést mindig az Ön karriertervéhez, vagy csapatának igényeihez igazítjuk.

Az oldal tetejére

Érezze közelről Európa lüktetését!

Milyen érzés, ha az embert 28 különböző országból érkező és 24 eltérő nyelvet beszélő munkatárs veszi körül?
Nos, aki Európa szívében él, annak ez természetes.

Munkája során szerte Európából érkező kollégákkal dolgozhat együtt. Nemcsak munkahelyi élete lesz nemzetközi, de az a lehetőség is fennáll, hogy át kell költöznie valamelyik sokszínű, multikulturális nagyvárosba, Brüsszelbe vagy Luxemburgba.

Mivel ezek a városok az uniós intézmények mellett más nemzetközi szervezetek és vállalatok számára is vonzerővel bírnak, lakói a kontinens egész területéről jönnek ide dolgozni, ezért az utcákon sétálva sokféle nyelvet lehet hallani. Mindkét város színvonalas bevásárlónegyedeket és szórakozási lehetőségeket kínál, az éttermek, klubok és szórakozóhelyek, kulturális helyszínek és sportklubok széles választékával. Mivel viszonylag kis területen helyezkednek el, a városközponttól csak egy ugrás a vidék.

Központi fekvésüknek köszönhetően e két városból pár óra alatt sok más európai főváros (Amszterdam, Párizs, London) is elérhető. Ha Ön családos vagy éppen a családalapítás küszöbén áll, akkor Brüsszel és Luxemburg kitűnő nemzeti, európai és nemzetközi iskolákat kínál, de a bölcsődékben, óvodákban és más létesítményekben sincs hiány.

Bár az Európai Bizottság székhelye Brüsszelben és Luxemburgban található, minden uniós országban működnek hivatalai (képviseletei), a világ nagy fővárosaiban pedig küldöttségei. Az EU emellett különböző országokban számos ügynökséget és decentralizált szervet működtet.

Ha többet szeretne tudni ezekről a hivatalokról, látogasson el a http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/index_hu.htm weboldalra.

Az oldal tetejére

Rugalmas és modern munkáltató

Mit ajánlunk Önnek?
Támogatás és fejlődés a szakmai előmenetel során

Az uniós intézmények amellett, hogy segítenek az újonnan felvett munkatársaknak az áttelepülés során, átfogó javadalmazási csomagot kínálnak számukra, amelynek része a nyugdíj-, és egészségbiztosítás, illetve a versenyképes kezdő fizetés. A családi helyzettől függően ehhez még különböző juttatások adódhatnak hozzá (pl. a külföldi munkavégzési támogatás, az eltartott gyermek utáni támogatás és a közlekedési támogatás).

Az uniós tisztviselők foglalkoztatási feltételeiről a személyzeti szabályzatban olvashat részletesebben. A legfrissebb információk a tisztviselők és a szerződéses alkalmazottak díjazásáról szóló rendeletben találhatók.

Az uniós intézmények nyelv- és egyéb tanfolyamokkal ösztönzik a mobilitást és a folyamatos szakmai fejlődést. A szolgálatban eltöltött idő függvényében a tisztviselők egyre magasabb besorolási fokozatba kerülnek. A nagyon jól teljesítő munkatársak előmenetele gyorsabb. Támogatjuk emellett a rugalmas munkaidőt, az esélyegyenlőséget, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúlyt.

Az oldal tetejére