Language selector

Υψηλή αντίθεσηΚανονικό μέγεθος γραμματοσειράςΑυξήστε το μέγεθος γραμματοσειράς

Η σελίδα αυτή είναι διαθέσιμη σε 24 γλώσσες

Τι προσφέρει μια σταδιοδρομία στην ΕE;


Μια σταδιοδρομία ευρωπαϊκής κλίμακας

Θέλετε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία σε ένα δυναμικό περιβάλλον;
Αναζητούμε συνεχώς άτομα που είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν προκλήσεις και να συμβάλλουν με την εργασία τους στο ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρουν διεθνή σταδιοδρομία σε ικανά και φιλόδοξα άτομα. Όταν προσλαμβάνεστε στα ευρωπαϊκά όργανα, ξεκινάτε μια μακροχρόνια σταδιοδρομία που θα μπορούσε να ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες σας. Έχοντας ως βάση την καρδιά της Ευρώπης, θα ζείτε σε ένα δυναμικό και διεθνές περιβάλλον και θα αναλάβετε ευθύνες από την πρώτη σας μέρα. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 28 κράτη μέλη και, όπως είναι αναμενόμενο, τα καθήκοντά σας θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά σε εύρος και κλίμακα και θα σας δίνουν την ευκαιρία να συμβάλετε ουσιαστικά στο ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Αν είστε πτυχιούχος ή τελειόφοιτος φοιτητής μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για θέσεις εργασίας εισαγωγικού βαθμού σε διάφορους τομείς, και να ξεκινήσετε μια συναρπαστική και αληθινά ευρωπαϊκή σταδιοδρομία. Προσλαμβάνουμε, επίσης, σε τακτική βάση, πτυχιούχους με προϋπηρεσία, διοικητικό προσωπικό και έμπειρους επαγγελματίες σε ευρύ φάσμα τομέων, καθώς και μεταφραστές και διερμηνείς.

Η απασχόληση στα όργανα της ΕΕ σας δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τις υψηλού επιπέδου αναλυτικές, οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητές σας σε ποικίλα περιβάλλοντα. Πρέπει να είστε πολύ αποτελεσματικοί και να έχετε τη βεβαιότητα ότι μπορείτε να αποδώσετε εργαζόμενοι μέσα σε μια πολυπολιτισμική ομάδα. Πρέπει επίσης να είστε πάντα πρόθυμοι να αποκτάτε νέες γνώσεις και δεξιότητες και να βελτιώνετε τις γλωσσικές σας ικανότητες. Για τις θέσεις πτυχιούχων, πρέπει παράλληλα να διαθέτετε ηγετικές ικανότητες και να μπορείτε να εμπνέετε τους συνεργάτες σας ώστε να παράγουν έργο.

Αρχή σελίδας

Πείτε ναι στις προκλήσεις του μέλλοντος

Είστε έτοιμοι να εργαστείτε για 500 εκατομμύρια πολίτες;
Εργαζόμενοι στα όργανα της ΕΕ σημαίνει ότι εργάζεστε για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε διάστημα μισού αιώνα, η ΕΕ πέτυχε ειρήνη και σταθερότητα για τα 28 κράτη μέλη της και άλλαξε τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούμε, εργαζόμαστε και ταξιδεύουμε. Μέσω των οργάνων και οργανισμών της, η ΕΕ εξελίχθηκε σε έναν οργανισμό που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, από την αναπτυξιακή βοήθεια έως την περιβαλλοντική πολιτική.

Ιδίως στους δύσκολους καιρούς που ζει σήμερα η Ευρώπη και όλος ο κόσμος, χρειαζόμαστε τους ευφυέστερους και τους καλύτερους για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να ενισχύσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθιστώντας την ένα τόπο στον οποίο αξίζει να ζουν τα 500 εκατομμύρια των πολιτών της. Μπορείτε να μας βοηθήσετε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο και να βελτιώσουμε το μέλλον της Ευρώπης.

Ανάλογα με τις δεξιότητες, την εμπειρία και το εργασιακό σας προφίλ, μπορείτε να εργαστείτε στη χάραξη πολιτικής, την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ, τη διαχείριση σχεδίων, την ανάπτυξη επικοινωνιακών στρατηγικών, την παροχή νομικών συμβουλών, και σε πολλούς άλλους τομείς.

Εργάζομαι για την ΕΕ σημαίνει ότι εργάζομαι σε ένα από τα όργανα της ΕΕ, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κ.λπ.

Δείτε κατάλογο όλων των οργάνων της ΕΕ και των δραστηριοτήτων τους στη διεύθυνση http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/index_en.htm.

Τα περισσότερα όργανα της ΕΕ έχουν την έδρα τους στις Βρυξέλλες ή στο Λουξεμβούργο, όπου θα ζείτε και θα εργάζεστε σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Αρχή σελίδας

Ξεκινήστε μια αξιοζήλευτη καριέρα

Δεν σας αρκεί απλά μια θέση εργασίας;
Η εργασία στα όργανα της ΕΕ σας προσφέρει άπειρες δυνατότητες σταδιοδρομίας.

Τα όργανα της ΕΕ στηρίζουν και ενθαρρύνουν την προσωπική σας εξέλιξη, παρέχοντας ευέλικτες και ρεαλιστικές επιλογές σταδιοδρομίας, αντικειμενική αξιολόγηση των επιδόσεών σας και ευκαιρίες διερεύνησης εναλλακτικών δυνατοτήτων.

Παροτρύνουμε επίσης τους ενδιαφερόμενους να χαράσσουν οι ίδιοι την επαγγελματική τους πορεία, καθώς αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τα ενδιαφέροντα και τα προσόντα τους και μπορούν να αποφασίζουν για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Σας βοηθάμε να χαράξετε την επαγγελματική σας πορεία, να εντοπίσετε τα δυνατά και αδύναμα σημεία σας και να καταστρώσετε ένα πρόγραμμα βελτίωσης των δεξιοτήτων σας και απόκτησης νέων.

Αρχή σελίδας

Συνεχής συσσώρευση γνώσεων

Επιθυμείτε να βελτιώνεστε συνεχώς;
Μπορείτε να βελτιώνεστε καθ΄ όλη τη διάρκεια της
ευρωπαϊκής σας σταδιοδρομίας.

Εργαζόμενοι στα όργανα της ΕΕ, θα αναπτύσσετε συνεχώς τις δεξιότητές σας ώστε να μπορείτε να ανταποκρίνεστε σε μια σταδιοδρομία γεμάτη προκλήσεις.
Καθώς θα ζείτε και θα εργάζεστε σε ένα πολύγλωσσο περιβάλλον, η εκμάθηση ξένων γλωσσών θα αποτελεί σημαντικό στοιχείο της επαγγελματικής σας εξέλιξης. Πριν λάβετε την
πρώτη σας προαγωγή θα πρέπει να αποδείξετε ότι γνωρίζετε μια τρίτη ευρωπαϊκή γλώσσα.

Για να διευκολύνουμε την επικοινωνία σας με τους συναδέλφους σας, προσφέρουμε μαθήματα εκμάθησης των 24 επίσημων γλωσσών. Μπορείτε να επιλέξετε μαθήματα 6 διαφορετικών επιπέδων (για αρχαρίους μέχρι πολύ προχωρημένους), εντατικού ρυθμού, δύο φορές την εβδομάδα, ή μέσω υπολογιστή.
Εκτός από τα μαθήματα γλωσσών, διοργανώνουμε μεγάλη ποικιλία επιμορφώσεων ώστε να μπορείτε να αναπτύσσετε τις προσωπικές σας δεξιότητες και να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα σας. Η επιμόρφωση θα είναι προσαρμοσμένη στο επαγγελματικό σας προφίλ και στις ανάγκες της ομάδας στην οποία εργάζεστε.

Αρχή σελίδας

Νοιώστε τον παλμό της Ευρώπης

Ανάμεσα σε 24 γλώσσες και 28 εθνικότητες;
Αυτό σημαίνει να εργάζεστε και να ζείτε στην καρδιά της Ευρώπης.

Εργαζόμενοι στα ευρωπαϊκά όργανα θα συνεργάζεστε με άτομα από όλη την Ευρώπη. Πέρα από το ότι θα εργάζεστε καθημερινά σε ένα διεθνές περιβάλλον, κατά πάσα πιθανότητα θα μετεγκατασταθείτε στις Βρυξέλλες ή στο Λουξεμβούργο, δύο πόλεις που χαρακτηρίζονται από πολυπολιτισμικότητα και ποικιλομορφία.

Λόγω της παρουσίας των ευρωπαϊκών οργάνων και άλλων διεθνών οργανισμών και εταιρειών, στις πόλεις αυτές ζουν και εργάζονται άτομα από όλη την Ευρώπη και γι' αυτό θα ακούτε στο δρόμο πολλές ξένες γλώσσες. Και στις δύο πόλεις θα βρείτε εξαιρετικές αγορές και έντονη νυχτερινή ζωή, με μεγάλη ποικιλία εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης, πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικές λέσχες. Επειδή δεν είναι πολύ εκτεταμένες, μπορεί κανείς εύκολα να βρεθεί από το κέντρο της πόλης στην ύπαιθρο.

Καθώς βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης, απέχουν μόνο λίγες ώρες από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (όπως το Άμστερνταμ, το Παρίσι και το Λονδίνο). Αν έχετε ήδη οικογένεια, ή σχεδιάζετε να αποκτήσετε, οι Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο διαθέτουν εξαιρετικά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή σχολεία και μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και άλλες υπηρεσίες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, διαθέτει γραφεία (αντιπροσωπείες) σε κάθε χώρα της ΕΕ καθώς και στις διάφορες πρωτεύουσες του κόσμου. Η ΕΕ διατηρεί επίσης αρκετούς οργανισμούς και αποκεντρωμένους φορείς σε διάφορες χώρες.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα γραφεία αυτά στη διεύθυνση http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/index_en.htm

Αρχή σελίδας

Ένας ευέλικτος και σύγχρονος εργοδότης

Τι σας προσφέρουμε;
Υποστήριξη και εξέλιξη καθ΄ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας

Παράλληλα με την παροχή υποστήριξης και βοήθειας στους νέους υπαλλήλους κατά την μετακίνησή τους στη νέα τους θέση, τα ευρωπαϊκά όργανα προσφέρουν επίσης ένα συνολικό πακέτο παροχών, που περιλαμβάνει σύνταξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και έναν ελκυστικό αρχικό μισθό. Ανάλογα με την προσωπική κατάσταση, ο υπάλληλος δικαιούται επιδόματα εκπατρισμού, εξαρτώμενων τέκνων ή ταξιδίων.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους απασχόλησης όλων των υπαλλήλων της ΕΕ θα βρείτε στους Κανονισμούς Υπηρεσιακής Κατάστασης, καθώς και τα τελευταία στοιχεία για τις αποδοχές των μονίμων υπαλλήλων και των συμβασιούχων.

Ενθαρρύνουμε την κινητικότητα και τη συνεχή επαγγελματική εξέλιξη, μέσω προγραμμάτων εκμάθησης γλωσσών και κατάρτισης. Το προσωπικό λαμβάνει κλιμάκια αρχαιότητας μέσα στον βαθμό του, και οι υπάλληλοι που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους προάγονται ταχύτερα. Υποστηρίζουμε επίσης την ευέλικτη εργασία και τις ίσες ευκαιρίες και η επαγγελματική μας προσέγγιση είναι φιλική προς την οικογένεια.

Αρχή σελίδας