Language selector

Vælg udgave med høj kontrastVis siden med normal skriftstørrelseForstør skriftstørrelsen

Siden findes på 24 sprog

Hvorfor en karriere i EU?


Få en karriere på et helt kontinent

Kunne du tænke dig en udfordrende karriere i et dynamisk miljø?
Vi er altid på udkig efter folk, som ikke er bange for en udfordring, og som vil gøre en forskel for Europa.

EU's institutioner tilbyder ambitiøse og dygtige mennesker en international karriere. Når du bliver ansat hos os, tager du det første skridt i en langsigtet karriere, der kan føre til hvad som helst. Du kommer til at arbejde i hjertet af Europa, i et dynamisk og internationalt miljø, og du får ansvar fra din første dag på jobbet. Vi arbejder for 500 millioner mennesker i de 28 EU-lande, så du kan forvente et helt særligt perspektiv – og muligheden for at gøre en varig forskel.

Hvis du er i gang med dit sidste studieår eller lige har taget din eksamen, kan du søge om et begynderjob på en række områder, som kan blive udgangspunktet for en spændende og europæisk karriere. Vi ansætter også regelmæssigt færdiguddannede med erhvervserfaring, administrativt personale og erfarne fagfolk på en lang række områder samt oversættere og tolke.

Som medarbejder i EU's institutioner kan du bruge dine særlige evner inden for analyse, organisation og kommunikation i meget forskellige miljøer. Du får ting fra hånden, du går efter at opnå de bedst mulige resultater, og du arbejder gnidningsløst og effektivt som en del af et multikulturelt hold. Du nyder at lære og tilegne dig ny viden, færdigheder og sprogkundskaber. I vores stillinger for akademikere udviser du også lederskab, og du kan motivere andre til at opnå resultater.

Sidens top

Gå fremtiden i møde

Er du klar til at gøre en forskel for 500 millioner mennesker?
At arbejde for EU's institutioner er at arbejde for en bedre fremtid.

På et halvt århundrede har EU skabt fred og stabilitet for de 28 medlemslande og ændret den måde vi lever, arbejder og rejser på. Med sine institutioner og agenturer har EU udviklet sig til en organisation, der omfatter mange områder – fra udviklingsstøtte til miljøpolitik.

Med de udfordringer, som Europa og hele verden står over for i øjeblikket, har vi særlig brug for de bedste hoveder til at løse problemerne og styrke EU, så det bliver et endnu bedre sted at bo for de 500 millioner borgere. Du kan være med til at nå dette mål og gøre en forskel for Europa.

Afhængigt af dine evner, erfaring og jobbeskrivelse kan du arbejde med at udarbejde politikker og gennemføre EU's lovgivning, styre projekter, udvikle kommunikationsstrategier, rådgive om juridiske spørgsmål eller udføre mange andre opgaver på forskellige ansvarsområder.

At arbejde for EU betyder at arbejde i en af EU's institutioner, f.eks. Europa-Parlamentet, Rådet, Kommissionen osv.

Du kan se en liste over alle EU's institutioner og deres aktiviteter på http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/index_da.htm.

De fleste af EU's institutioner ligger i Bruxelles eller Luxembourg, hvor du kommer til at bo og arbejde i et internationalt miljø.

Sidens top

Begynd på en helt særlig karriere

Er et job ikke nok?
Et arbejde i EU's institutioner er en karriere fuld af muligheder.

EU's institutioner går efter at støtte og hjælpe dig i din udvikling ved at give fleksible og realistiske karrieremuligheder, ærligt feedback og mulighed for at prøve forskellige områder.

Vi ser også gerne, at du selv planlægger din karriere, for kun du kan definere dine interesser og værdier og beslutte, hvilken vej din karriere skal gå. Vi hjælper dig med at udvikle din karriereplan og med at finde ud af, hvor du står stærkt, og hvor du kan udvikle dig. Vi hjælper også med at lave et program, der udnytter dine stærke sider og udvikler andre færdigheder.

Sidens top

Bliv ved med at lære

Vil du gerne blive bedre?
Bliv ved med at udvikle dig i løbet af
din europæiske karriere.

Når du arbejder i EU's institutioner, udvikler du hele tiden dine færdigheder, så du kan holde trit med din udfordrende karriere.
Du kommer til at høre mange sprog i hverdagen, så det er en vigtig del af din karriereudvikling at lære nye sprog. Før du får din første forfremmelse, skal du bevise, at du kan et tredje europæisk sprog.

Vi tilbyder kurser i de 24 officielle sprog, så det bliver lettere at kommunikere med kollegerne. Du kan vælge mellem seks forskellige niveauer (fra begynder til avanceret), og du kan vælge mellem intensive kurser, kurser to gange om ugen, eller e-læring.
Ud over sprogkurserne tilbyder vi en lang række uddannelsesmuligheder, så du kan udvikle dine personlige færdigheder eller følge med den seneste udvikling på dit område. Uddannelsen bliver skræddersyet til din karriereplan og dit holds behov.

Sidens top

Føl Europas puls

Et miljø med 24 sprog og 28 nationaliteter?
Sådan er det at bo og arbejde i hjertet af Europa.

Når du møder dine nye kolleger, kommer du til at arbejde sammen med folk fra hele Europa. Du får ikke blot et internationalt arbejdsliv. Formentlig flytter du også til en af de multikulturelle og forskelligartede byer Bruxelles eller Luxembourg.

De europæiske institutioner og andre internationale organisationer tiltrækker folk fra hele verden, som kommer for at arbejde og bo her, og du vil kunne høre mange forskellige sprog blive talt i gaderne. Begge byer har gode shoppingområder og et rigt natteliv med et stort udvalg af restauranter, natklubber og barer, kultursteder og sportsforeninger. De er begge to tætbebyggede, så der skal kun en lille køretur til for at komme fra centrum af byen og ud på landet.

Med deres beliggenhed i hjertet af Europa er adskillige andre europæiske hovedstæder kun et par timer væk (Amsterdam, Paris, London). Hvis du har planer om eller allerede har stiftet familie, byder Bruxelles og Luxembourg på virkelig gode nationale, europæiske og internationale skoler, og vi vil gerne hjælpe dig med at kontakte børnehaver, fritidshjem og andre institutioner.

Selv om Europa-Kommissionen ligger i Bruxelles og Luxembourg, har den også kontorer (repræsentationer) i alle medlemslandene og delegationer i hovedstæder rundt om i verden. EU har adskillige agenturer og decentraliserede organer i forskellige lande.

Få mere at vide om disse kontorer her: http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/index_da.htm

Sidens top

En fleksibel og moderne arbejdsgiver

Vores tilbud til dig?
Støtte og udvikling i løbet af din karriere

Ud over at støtte og hjælpe nyansatte i forbindelse med deres flytning tilbyder EU-institutionerne også en god lønpakke, der omfatter pension, sygesikring og en konkurrencedygtig startløn. Afhængigt af din personlige situation kan du også have ret til tillæg såsom udlandstillæg, børnetillæg og rejsegodtgørelse.

Du kan læse mere om ansættelsesvilkårene for EU-tjenestemænd i personalevedtægten og finde de seneste oplysninger om løn til tjenestemænd og kontraktansatte.

Vi tilskynder til mobilitet og fortsat faglig udvikling bl.a. gennem sprogkurser og andre uddannelsesprogrammer. Ansatte stiger i løntrin inden for deres lønklasse, og de, der yder bedst, forfremmes hurtigst. Vi går også ind for fleksible arbejdstider, lige muligheder og en familievenlig personalepolitik.

Sidens top