Language selector

Hög kontrastNormal textstorlekStörre textstorlek

Den här sidan finns på 24 språk

EU:s institutioner och byråer


EU-institutioner

Rekryteringen av EU-personal är centraliserad och går genom Epso. Vi rekryterar personal till följande institutioner: 

 

Följande institutioner har egna rekryteringsförfaranden:


EU-byråer

EU:s byråer och decentraliserade organ erbjuder flera typer av jobbmöjligheter – särskilt för specialister. De kan ha lediga tjänster även när det inte pågår något uttagningsprov.

Vissa byråer rekryterar kontraktsanställda från Epsos databas över godkända sökande. EU-byråer som får rekrytera kontraktsanställda från Epsos databaspdf


Anställningsorter

EU-institutionerna har kontor i hela världen, men det troligaste är att ditt första jobb finns i Bryssel eller Luxemburg.


Bryssel och Luxemburg

Bryssel och Luxemburg är internationella städer dit folk kommer från hela världen för att bo och jobba. På stan kan du höra alla möjliga språk.

Båda städerna har ett stort utbud av affärer, restauranger, klubbar, barer, kulturevenemang och fritidsaktiviteter. De har båda en ganska liten stadskärna så det går snabbt att ta sig ut på landet. Och bara några timmar bort ligger andra europeiska huvudstäder som London, Paris och Amsterdam.

Läs mer om att bo i Belgien och Luxemburg.

 

Andra anställningsorter

Kommissionen är baserad i Bryssel och Luxemburg, men har också ett kontor i varje EU-land. Europaparlamentet har också ett informationskontor i varje EU-land och EU:s utrikestjänst har delegationer runtom i världen.

EU har också flera byråer och decentraliserade organ i olika länder. EU-byråer i ditt land

 

Hjälp vid flytten

När du har fått ett jobberbjudande hjälper välkomstbyrån i Bryssel eller Luxemburg dig med att finna dig till rätta. Du kan bland annat få tips om att hitta bostad och hjälp att kontrollera hyreskontraktet. Välkomstbyrån ordnar också regelbundet informationsdagar för att hjälpa din partner att finna sig till rätta i det nya landet.

Både Bryssel och Luxemburg har utmärkta nationella, europeiska och internationella skolor. Vi kan också förmedla kontakter med t.ex. förskolor

Till början