Language selector

Izberi različico z močnim kontrastomNastavi na običajno velikost pisavePovečaj velikost pisave

Stran je na voljo v 24 jezikih

Institucije in agencije EU


Institucije EU

Postopek zaposlovanja v institucijah EU poteka centralizirano. Zaposlite se lahko v naslednjih institucijah EU:

 

Institucije s svojimi izbirnimi postopki:


Agencije EU

Agencije in decentralizirani organi EU ponujajo različne možnosti zaposlitve – zlasti za strokovnjake. Zaposlitev je možna tudi brez natečaja.

Nekatere agencije zaposlujejo pogodbene uslužbence z rezervnega seznama uspešnih kandidatov urada EPSO (podatkovna zbirka CAST). Seznam agencij, ki lahko zaposlujejo kandidate iz podatkovne zbirke CASTpdf.


Lokacije

Evropske institucije imajo svoje urade po vsem svetu, najverjetneje pa bo vaše prvo delovno mesto v Bruslju ali Luxembourgu.


Bruselj in Luxembourg

Bruselj in Luxembourg sta zelo zanimivi mednarodni mesti. Sem se priselijo ljudje z vse celine, saj jih privabijo evropske institucije. Zato lahko na ulici slišite številne jezike.

Obe mesti imata veliko nakupovalnih ulic s pestro ponudbo in živahno nočno življenje s številnimi restavracijami, klubi, bari, kulturnimi hrami in športnimi klubi. Iz obeh mest je razdalja od mestnega središča do podeželja kratka. Bruselj in Luxembourg sta v osrčju Evrope, nekatere druge evropske prestolnice so le nekaj ur stran (Amsterdam, Pariz, London).

Več o življenju v Belgiji in Luksemburgu.

 

Drugi kraji

Evropska komisija ima sedež v Bruslju in Luxembourgu ter svoje urade (predstavništva) v vseh državah EU. Evropski parlament ima informacijske pisarne v vseh državah EU, Evropska služba za zunanje delovanje pa delegacije v različnih državah po vsem svetu.

Številne agencije in decentralizirani organi imajo svoj sedež v različnih evropskih državah. Seznam agencij in organov po državah.

 

Pomoč pri preselitvi

Ko boste prejeli ponudbo za zaposlitev, se lahko obrnete na naši sprejemni pisarni v Bruslju in Luxembourgu, kjer vam bodo pomagali pri vključevanju v novo okolje, in zlasti pri iskanju stanovanja (vključno s preverjanjem najemne pogodbe). Na rednih informativnih dnevih boste lahko izvedeli več o življenju v novi državi.

V Bruslju in Luxembourgu so odlične državne, evropske in mednarodne šole. Pomagamo vam lahko poiskati jasli, vrtec, interesne dejavnosti za otroke in pri vzpostavitvi kontaktov z drugimi organi.

Na vrh