Language selector

Contrast puternicCaractere de dimensiuni normaleCaractere mărite

Această pagină este disponibilă în 24 de limbi

Instituţiile şi agenţiile UE


Instituţiile

Candidaţii la un post în instituţiile UE sunt recrutaţi printr-un proces centralizat. Aţi putea fi recrutat pentru a lucra într-una din următoarele instituţii: 

 

Următoarele instituţii aplică propriile proceduri de selecţie:


Agenţiile UE

Agenţiile şi organismele descentralizate ale UE oferă numeroase oportunităţi de angajare, în special pentru specialişti. Uneori, acestea recrutează personal în afara perioadelor de desfăşurare a unui concurs.

Unele agenţii angajează agenţi contractuali de pe listele de candidaţi selectaţi de EPSO (baza de date CAST). Consultaţi aici lista agenţiilor autorizate să recruteze candidaţi din baza de date CASTpdf.


Sedii

Instituţiile europene dispun de birouri în numeroase ţări din lume, dar cele mai multe sedii se află la Bruxelles sau Luxemburg.


Bruxelles şi Luxemburg

Bruxelles şi Luxemburg sunt oraşe cu adevărat multiculturale. Odată cu înfiinţarea instituţiilor europene, cetăţeni din toată Europa au venit să lucreze aici. O plimbare pe străzile acestor capitale vă va oferi ocazia să luaţi contact cu un adevărat mozaic lingvistic.

Veţi descoperi spaţii şi evenimente culturale, cluburi sportive, zone comerciale, viaţă de noapte, o gamă largă de restaurante, cluburi şi baruri... oferte pentru toate gusturile. Ambele oraşe sunt destul de compacte, aşa încât vă va lua puţin timp să regăsiţi natura şi zona rurală. În plus, poziţia privilegiată vă permite să ajungeţi în alte capitale europene în doar 2-3 ore (Amsterdam, Paris, Londra).

Mai multe informaţii despre viaţa în Belgia şi Luxemburg.

 

Alte sedii

Pe lângă sediile principale din Bruxelles şi Luxemburg, Comisia are reprezentanţe în toate statele membre ale UE.  De asemenea, Parlamentul European dispune de un birou de informare în fiecare ţară din UE, iar Serviciul European de Acţiune Externă are delegaţii în diverse oraşe ale lumii.

UE dispune şi de o serie de agenţii şi organisme descentralizate cu sediul în alte ţări. Agenţii cu sediul în ţara dumneavoastră.

 

Aţi obţinut postul? Noi vă ajutăm să vă mutaţi.

Dacă vi s-a făcut o ofertă de angajare, birourile noastre de primire din Bruxelles şi Luxemburg vă pot ajuta să vă stabiliţi aici - de exemplu, să vă găsiţi o locuinţă şi să încheiaţi un contract de închiriere care să nu vă dezavantajeze. De asemenea, organizăm periodic zile de informare, pentru a vă ajuta partenerii să se adapteze la viaţa în noua dumneavoastră ţară.

Atât în Bruxelles, cât şi în Luxemburg, veţi găsi o varietate de şcoli naţionale, europene şi internaţionale de înaltă calitate. Vă putem recomanda numeroase creşe, grădiniţe, grupuri de joacă etc.

Începutul paginii