Language selector

Hoog contrastNormale tekstgrootteGrotere tekstgrootte

Deze pagina is beschikbaar in 24 talen

EU-instellingen en -agentschappen


EU-instellingen

Wie bij de EU aan de slag wil, moet door een gecentraliseerde selectieprocedure. Daarna kunt u een baan aangeboden krijgen bij een van de volgende instellingen: 

 

De volgende instellingen hebben hun eigen selectieprocedure:


EU-agentschappen

De agentschappen en gedecentraliseerde organen van de EU hebben vaak vacatures, vooral voor specialisten. Soms zijn dat ook banen waarvoor geen vergelijkend onderzoek wordt georganiseerd.

Sommige agentschappen mogen gebruik maken van de reservelijsten van EPSO (de database CAST). Welke dat zijn vindt u in de lijst van agentschappen die gebruik mogen maken van de database CASTpdf.


Vestigingsplaatsen

De Europese instellingen hebben vestigingen over de hele wereld, maar de kans is groot dat u na aanwerving eerst in Brussel of Luxemburg terechtkomt.


Brussel en Luxemburg

Brussel en Luxemburg zijn steden met een internationale allure. Dankzij de aanwezigheid van de Europese instellingen wonen en werken hier mensen uit heel Europa, waardoor u bijvoorbeeld op straat mensen in allerlei talen met elkaar hoort spreken.

Beide steden beschikken over luxe winkelcentra en een bruisend uitgaansleven, met een ruim aanbod aan restaurants, clubs en bars, culturele evenementen en sportverenigingen. Beide steden zijn ook erg compact, zodat u in een mum van tijd vanuit het centrum weer buiten de stad bent. Doordat u in het hart van Europa werkt, zijn Europese hoofdsteden zoals Amsterdam, Parijs en London binnen een paar uur te bereiken.

Meer over wonen in België en Luxemburg.

 

Overige vestigingsplaatsen

De Commissie is weliswaar gevestigd in Brussel en Luxemburg, maar heeft ook vertegenwoordigingen in alle EU-landen.  Het Parlement heeft informatiebureaus in de EU-landen en de Europese Dienst voor extern optreden heeft delegaties over de hele wereld.

In allerlei landen zijn agentschappen en gedecentraliseerde organen van de EU gevestigd, ook in uw land.

 

Hulp bij uw verhuizing

Wanneer u een baan krijgt aangeboden, zal ons Welcome Office in Brussel of Luxemburg u wegwijs maken. Het kan u bijvoorbeeld helpen bij het zoeken naar tijdelijke accommodatie of een woning, of uw huurcontract eens onder de loep nemen. Regelmatig organiseert het informatiedagen waarop uw partner hulp kan krijgen om in uw nieuwe land zijn of haar draai te vinden.

Zowel in Brussel als in Luxemburg vindt u uitstekende nationale, Europese en internationale scholen. Wij kunnen u ook helpen als u op zoek bent naar een crèche, peuterspeelzaal of andere faciliteiten voor uw kinderen. 

Naar boven