Language selector

Kontrasztos megjelenítésNormál betűméretBetűméret növelése

Ez a weboldal 24 nyelven olvasható

Az EU intézményei és ügynökségei


Az EU intézményei

Az EU intézményeinek személyi állományába központosított felvételi eljáráson keresztül lehet bejutni. A sikeres jelentkezőket a következő intézmények választhatják munkatársuknak:

 

Az alábbi intézmények saját kiválasztási eljárást alkalmaznak:


Az EU ügynökségei

Az EU ügynökségei és decentralizált szervei számos munkalehetőséget kínálnak, különösen a konkrét szaktudással rendelkező személyeknek. Akkor is vehetnek fel alkalmazottakat, amikor éppen egyetlen versenyvizsga-eljárás sincs folyamatban.

Bizonyos ügynökségeknek lehetőségük van arra, hogy szerződéses alkalmazottakat vegyenek fel az EPSO CAST-adatbázisában szereplő sikeres pályázók közül. Kérjük, tekintse át azon ügynökségek listáját, amelyek jogosultak munkaerőt felvenni a CAST-adatbázisbólpdf.


Helyszínek

Az európai intézmények a világ számos pontján működtetnek irodákat. A sikeres pályázóknak azonban nagy valószínűséggel Brüsszelben vagy Luxembourgban kell elkezdeniük dolgozni.


Brüsszel és Luxembourg

Brüsszel és Luxembourg két különösen sokszínű és nemzetközi város. Az európai intézmények jelenlétének köszönhetően a kontinens valamennyi részéről érkeznek ide emberek munkavállalás céljából, és az utcákon sétálva számos különböző nyelvet hallhatunk.

Mindkét város bővelkedik színvonalas vásárlási és szórakozási lehetőségekben – az érdeklődőket éttermek, klubok, bárok, kulturális események és sportklubok széles választéka várja. Mind Brüsszel, mind Luxembourg meglehetősen kis kiterjedésű, a városközpontból rövid idő alatt el lehet jutni vidékre. Az Európa szívében elhelyezkedő két fővárosból ráadásul több más európai főváros is (Amszterdam, Párizs, London) pár órán belül elérhető.

További tudnivalók arról, milyen az élet Belgiumban és Luxemburgban.

 

Egyéb helyszínek

Az Európai Bizottság székhelye Brüsszelben és Luxembourgban van, de valamennyi tagállamban működtet képviseletet. Az Európai Parlamentnek is van minden tagállamban tájékoztatási irodája, az Európai Külügyi Szolgálat pedig küldöttségei révén világszerte jelen van.

Az EU emellett különböző országokban számos ügynökséget és decentralizált szervet működtet. Nézzen Ön is utána, hogy hazája melyik uniós szervnek ad otthont.

 

Segítség a külföldi letelepedéshez

Ha Ön állásajánlatot kap, brüsszeli vagy luxemburgi irodánk (Welcome Office) segítséget nyújt a letelepedéshez. Munkatársaink többek között segítenek Önnek lakást találni, és ha igényt tart rá, a lakásbérleti szerződését is átnézik. Ezenkívül rendszeresen szervezünk tájékoztató napokat, hogy megkönnyítsük új munkatársainknak a költözést és a berendezkedést.

Brüsszelben és Luxemburgban egyaránt kiváló európai és nemzetközi iskolák működnek. Segíthetünk Önnek felvenni a kapcsolatot a bölcsődékkel, játszóházakkal stb.

Az oldal tetejére