Language selector

Odaberite jakog kontrasta verzijuPostavite stranicu u normalnu velicinu fontaPovecaj velicinu fonta

Ova stranica je dostupna na 24 jezika

Institucije i agencije EU-a


Institucije EU-a

Prijave za posao u instituciji EU-a moraju proći kroz centralizirani postupak zapošljavanja. Može se zaposliti u jednoj od sljedećih institucija:

 

Sljedeće institucije imaju vlastite postupke odabira:


Agencije EU-a

Agencije i decentralizirana tijela EU-a nude razne mogućnosti zaposlenja, posebno za stručnjake, a zapošljavaju i izvan natječaja.

Neke agencije zapošljavaju ugovorno osoblje s EPSO-ova popisa uspješnih kandidata (baza podataka CAST-a). Pogledajte popis agencija koje imaju pravo zapošljavati koristeći se bazom podataka CAST-apdf.


Lokacije

Europske institucije imaju urede u cijelom svijetu, ali velika je vjerojatnost da ćete prvo biti raspoređeni u Bruxelles ili Luxembourg.


Bruxelles i Luxembourg

Bruxelles i Luxembourg gradovi su bogate raznolikosti i međunarodnog karaktera. Zbog prisutnosti europskih institucija ljudi iz svih dijelova kontinenta dolaze ovamo živjeti i raditi, pa se na ulicama može čuti mnoštvo jezika.

Oba grada imaju eksluzivne trgovine i raznolik noćni život, velik izbor restorana, klubova, barova, kulturnih događanja i sportskih klubova. Nisu preveliki, pa vas od središta grada do okolice dijeli tek kratka vožnja. Smješteni u srcu Europe, od više su europskih središta udaljeni svega nekoliko sati (Amsterdam, Pariz, London).

Saznajte više o Belgiji i Luksemburgu.

 

Druge lokacije

Premda joj je sjedište u Bruxellesu i Luxembourgu, Europska komisija ima predstavništva u svakoj državi članici EU-a. Europski parlament ima ured za informiranje u svakoj državi članici EU-a, a Europska služba za vanjsko djelovanje delegacije u cijelom svijetu.

EU ima i više agencija i decentraliziranih tijela smještenih u različitim zemljama. Saznajte koje su smještene u vašoj zemlji.

 

Pomoć pri preseljenju

Kad dobijete ponudu za posao, naši uredi za dobrodošlicu u Bruxellesu i Luxembourgu pomažu vam da se snađete i smjestite. Oni vam primjerice mogu pomoći pronaći smještaj (i provjeriti vaš ugovor o najmu). Redovito se organiziraju i Dani informiranja kako bi se partnerima pomoglo da se smjeste u novoj zemlji.

I u Bruxellesu i Luxembourgu postoje izvrsne nacionalne, europske i međunarodne škole. Možemo vas povezati s vrtićima, igraonicama i drugim sličnim ustanovama.

Vrh