Language selector

Suurikontrastinen versioPalauta normaali tekstikokoSuurenna tekstikokoa

Tämä sivu on saatavilla 24 kielellä

EU:n toimielimet ja virastot


EU:n toimielimet

EU-toimielimillä on yhteinen keskitetty rekrytointimenettely. Keskitetyssä rekrytointimenettelyssä ovat mukana seuraavat toimielimet: 

 

Toimielimet, joilla on oma valintamenettelynsä:


EU:n virastot

EU:n erillisvirastoissa, -elimissä ja -laitoksissa on monenlaisia työmahdollisuuksia – erityisesti asiantuntijoille. Ne saattavat rekrytoida henkilöstöä silloinkin, kun varsinaista hakumenettelyä ei ole käynnissä.

Jotkin virastot voivat rekrytoida työntekijöitä EPSOn järjestämien kilpailujen perusteella laaditusta varallaololuettelosta (CAST-tietokanta). Luettelo virastoista, jotka voivat rekrytoidessaan käyttää CAST-tietokantaapdf.


Toimipaikat

EU:n toimielimillä on toimipisteitä eri puolilla maailmaa, mutta uusi työntekijä aloittaa useimmiten uransa Brysselissä tai Luxemburgissa.


Bryssel ja Luxemburg

Bryssel ja Luxemburg ovat hyvin kansainvälisiä kaupunkeja. EU:n toimielinten työntekijät ovat kotoisin eri puolilta Eurooppaa, mikä tuo oman lisänsä kaupunkikuvaan ja kielten kirjoon.

Sekä Brysselissä että Luxemburgissa on hyvät ostosmahdollisuudet ja vilkas yöelämä ravintoloineen, klubeineen ja baareineen sekä runsaasti kulttuuritapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia. Molemmat kaupungit ovat kooltaan kohtalaisen pieniä, joten keskustasta on vain lyhyt ajomatka maaseudulle. Lisäksi ne sijaitsevat aivan Euroopan sydämessä, joten esimerkiksi Amsterdam, Pariisi ja Lontoo ovat vain muutaman tunnin matkan päässä.

Lisätietoa Belgiasta ja Luxemburgista.

 

Muut toimipaikat

Komission päätoimipaikat ovat Bryssel ja Luxemburg, mutta sillä on lisäksi edustusto joka EU-maassa. Myös Euroopan parlamentilla on tiedotustoimisto kaikissa EU-maissa, ja Euroopan ulkosuhdehallinnolla on edustustoja kaikkialla maailmassa.

EU:lla on myös useita virastoja ja hajautettuja elimiä eri maissa. Katso EU:n virastot maittain.

 

Asettautuminen

Brysselissä ja Luxemburgissa on vastaanottotoimisto, josta uusi työntekijä voi saada apua käytännön asioissa, vaikkapa asunnon hankinnassa. Vastaanottotoimisto voi esimerkiksi tarkistaa vuokrasopimuksen ehdot. Uusien työntekijöiden puolisoille järjestetään erilaisia esittelytilaisuuksia, jotta heidän on helpompi sopeutua uuteen maahan.

Sekä Brysselissä että Luxemburgissa on erinomaisia paikallisia ja kansainvälisiä kouluja sekä ns. Eurooppa-koulut. Pienimmille on tarhoja, kerhoja ja muita palveluita.

Sivun alkuun