Language selector

Vælg udgave med høj kontrastVis siden med normal skriftstørrelseForstør skriftstørrelsen

Siden findes på 24 sprog

EU's institutioner og agenturer


EU-institutioner

Ansøgninger om en karriere i EU foregår gennem en centraliseret ansættelsesprocedure. Du kan blive ansat i en af følgende institutioner:

 

Følgende institutioner med egne udvælgelsesprocedurer:


EU-agenturer

EU's agenturer og decentraliserede organer tilbyder alle former for jobmuligheder – særligt for specialister. De kan have jobåbninger, selvom der ikke er nogen igangværende udvælgelsesprøver.

Nogle agenturer kan ansætte personale fra EPSO's ansættelsesreserve af egnede ansøgere (CAST-databasen). Se listen over agenturer, der har ret til at ansætte fra CAST-databasenpdf.


Beliggenhed

De europæiske institutioner har kontorer rundt om i verden, men når du starter hos os, vil du i første omgang højst sandsynligt blive ansat i Bruxelles eller Luxembourg.


Bruxelles og Luxembourg

Bruxelles og Luxembourg er to meget varierede og internationale byer. De europæiske institutioner trækker folk fra hele verden til at komme og arbejde og bo her, og du vil kunne høre mange forskellige sprog blive talt i gaderne.

Begge byer har gode shoppingområder og et rigt natteliv med et stort udvalg af restauranter, natklubber og barer, kultursteder og sportsforeninger. Begge byer er tætbebyggede, så der skal kun en lille køretur til for at komme fra centrum af byen og ud på landet. Med deres beliggenhed i hjertet af Europa er adskillige andre europæiske hovedstæder kun et par timer væk (Amsterdam, Paris, London).

Læs mere om at bo i Belgien og Luxembourg.

 

Andre beliggenheder

Selvom Europa-Kommissionen har base i Bruxelles og Luxembourg, har den også kontorer (repræsentationer) i alle EU-landene. Europa-Parlamentet har også et informationskontor i hvert EU-land og EU-Udenrigstjenesten har delegationer forskellige steder rundt om i verden.

EU har adskillige agenturer og decentraliserede organer i forskellige lande. Se, hvilke der ligger i dit land.

 

Hjælp til at flytte

Når du modtager et jobtilbud, kan vores modtagelseskontorer i Bruxelles og Luxembourg hjælpe dig med at finde dig til rette. De kan især hjælpe dig med at finde en bolig (og kontrollere lejekontrakten). Der afholdes jævnligt informationsdage, der skal hjælpe partnere med at etablere sig og finde sig til rette i det nye land.

Både Bruxelles og Luxembourg har gode nationale, europæiske og internationale skoler. Vi kan sætte dig i kontakt med vuggestuer, legestuer og andre faciliteter.

Sidens top